Πολάκης προς Κικίλια: Γιατί 13 διασωληνωμένοι δεν βρίσκουν ΜΕΘ, ενώ λέτε για 144 κενά κρεβάτια;

Αφού στη λίστα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ – όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας- υπάρχουν 13 διασωληνωμένοι ασθενείς με λοίμωξη από κορoνoϊό, που αναζητούν κρεβάτι ΜΕΘ ,μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, από τη στιγμή που έχουμε 1200 κρεβάτια ΜΕΘ (όπως λέει το Υπουργείο) και οι νοσηλευόμενοι με COVID σε ΜΕΘ είναι 607 ,αυτοί οι 13 συμπολίτες μας γιατί δεν βρίσκουν κρεβάτι;; Αυτό το ερώτημα απευθύνει σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης περιμένοντας απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου….

Ο Π. Πολάκης επαναλαμβάνει επίσης και ένα άλλο ερώτημα στο οποίο ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση από τον κ. Κικίλια, τι γίνεται με την τέταρτη υπομονάδα κλινών από την ΜΕΘ των 50 κλινών που έφτιαξε η Βουλή στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και γιατί εκεί δεν μπορούν να νοσηλευτούν οι 13 συμπολίτες μας που αναζητούν ΜΕΘ.

Η ανάρτηση του Π. Πολάκη

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ .

Με δεδομένο -σύμφωνα με ενημέρωση πριν δέκα λεπτά- πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη λίστα του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ 13 διασωληνωμενοι ασθενείς με λοίμωξη από κορoνoϊό, που ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕΘ ,μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος:

Α) Από τη στιγμή που έχουμε 1200 κρεβάτια ΜΕΘ (οπως λέει το Υπουργείο) και οι νοσηλευόμενοι με COVID σε ΜΕΘ είναι 607 ,αυτοί οι 13 συμπολίτες μας γιατί δεν βρίσκουν κρεββάτι;;;;;!

ΕΣΕΙΣ ανακοινώσατε πως το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ είναι 88% το απόγευμα ,άρα υπάρχουν 144 κενά ακόμα!!

Β) Επαναλαμβάνω το ερώτημα που είχα θέσει και πριν δυο τρεις μέρες .Ποσοι από τους 101 συνανθρώπους μας που δυστυχώς σήμερα έχασαν τη μάχη της ζωής από λοίμωξη COVID ,νοσηλεύονταν σε κλίνη ΜΕΘ και πόσοι σε απλή κλίνη ;;;;

Γ) Η τέταρτη υπομοναδα των 13 κλινών από τη Μεθ των 50 κλινών που έφτιαξε η Βουλή στο Σωτηρία ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;;;; Αν ναι γιατί δεν τους παίρνει αυτούς τους ασθενείς;;;;

ΥΓ Εκτός από αυτούς τους 13 υπάρχουν αυτή τη στιγμή άλλοι 17-18 ασθενείς με άλλες βαρείες νόσους που αναζητούν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ κλίνη ΜΕΘ!!!

Ο κυριος Γεραπετριτης ακούει;;

Ο κυριος Τασουλας έχει κάτι να σημειώσει;

Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας θα μιλήσει;

Παυλος Πολακης ,πρώην αναπλ Υπ Υγειας .

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here