Πολάκης: Μηνυτήρια αναφορά κατά της Νικολάου για 40 απευθείας αναθέσεις

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Σοφίας Νικολάου για τις απευθείας αναθέσεις θα αποστείλει ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, με αντικείμενο τη Διαφάνεια, Παύλος Πολάκης. Σε συνέντευξη του στο «Στο κόκκινο» και τον Νίκο Ξυδάκη, προανήγγειλε ενημέρωση της Εισαγγελίας Αθηνών για τις 40 περίπου απευθείας αναθέσεις που έχει συνάψει η  γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Το επιτελικό κράτος αγόρασε από αμφιλεγόμενο προμηθευτή μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό σε υπερτριπλάσια τιμή» τόνισε ο τομεάρχης, προσθέτοντας πως η ΝΔ εκτίναξε στα ύψη τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. «Η ΝΔ εργαλειοποίησε την πανδημία νομοθετώντας μέσω Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το δικαίωμα απ’ ευθείας αναθέσεων εις βάρος του Δημοσίου συμφέροντος και πέρα από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, μας κοροϊδεύουν ξεκάθαρα», είπε.

Ο Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την «προμήθεια υγειονομικού υλικού από αμφισβητήσιμους προμηθευτές , κι όλο αυτό με τον μανδύα της εξυπηρέτησης των επειγουσών αναγκών της πανδημίας», ενώ της καταλόγισε ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. «Εγκληματούν γιατί από τους 104 θανάτους που είχαμε εχθές, τουλάχιστον 40 θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν τους χορηγούνταν θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι αδιανόητο, έχουμε την θεραπεία αλλά δεν μπορούμε να τη δώσουμε στους ασθενείς» σημείωσε χαρακτηριστικά. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «την ώρα που έχουμε 100 ανθρώπους διασωληνωμένους καθημερινά εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση έχει ποντάρει τα πάντα στην αλλαγή του καιρού και στην άνοδο της θερμοκρασίας που θα επέλθει από την επόμενη εβδομάδα, χωρίς να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, γιατί δεν θέλει να μείνει μόνιμη υποδομή στο σύστημα υγείας. Που είναι οι ιδιώτες στην κρίση;»

Ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε και για την εκδήλωση που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν απόγονοι και θαυμαστές των Ναζί στην Κρήτη, σχολιάζοντας πως «θα ήταν μεγάλη προσβολή των νεκρών της Κρήτης και των ανθρώπων που έδωσαν την μάχη κατά του φασισμού που ευτυχώς, χάρη στην αντίδραση τοπικών φορέων, ακυρώθηκε, γιατί θα είχαμε πλήρη αναπαράσταση της επιχείρησης. Χρειάζεται επαγρύπνηση όλων των δημοκρατικών πολιτών γιατί το φίδι του ναζισμού που σέρνεται στο χώμα, προσπαθεί να βγάλει κεφάλι, μετρώντας αντιδράσεις».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει σε ανακοίνωσή του σωρεία σκανδαλωδών αναθέσεων της Σοφίας Νικολάου:

– την απευθείας ανάθεση 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων.

– την απευθείας ανάθεση 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήθηκε στις 29 Μαρτίου 2020 για να καταθέσει προσφορά μια ημέρα μετά στις 30 Μαρτίου 2020.

– την απευθείας ανάθεση 300.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας και για κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας σε εταιρεία εμπορίου τροφίμων και ποτών.

– την απευθείας ανάθεση 47.000 ευρώ για προμήθεια υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης σε εταιρεία κατασκευής αμορτισέρ αυτοκινήτων

– την απευθείας ανάθεση 229.000 ευρώ για προμήθεια μασκών σε εταιρεία εμπορίου εποχιακών ειδών διακόσμησης σπιτιού και καρναβαλικών στολών

– την απευθείας ανάθεση 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,5 ευρώ, την ίδια περίοδο που άλλες Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προμηθεύονταν το ίδιο ακριβώς προϊόν με 8,85 ευρώ

Αυτές τις ημέρες προστέθηκε άλλη μία: η απευθείας ανάθεση 144.044,80 ευρώ για προμήθεια απορρυπαντικών πλυντηρίων και χλωρίνης σε φυλακές της χώρας, σε εταιρεία η οποία ιδρύθηκε μόλις πριν από τρεις μήνες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here