Πολάκης με τη ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ για τις καθαρίστριες

Αντιμέτωπος με συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπουργείο, βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος αφού ζήτησε την ντουντούκα από τον πρόεδρο Μ. Γιαννακό, άρχισε να τους μιλά για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου), η οποία «έκοψε» τους εργολάβους από τα νοσοκομεία.

Και ενώ τους εξηγούσε, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος δεν ήθελε να τον αφήσει να μιλήσει, για να σχολιάσει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας: «Σταμάτα το βρήκες το υπουργείο αυτήν τη φορά, άσε με να μιλήσω στους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ -στην οποία αναφέρθηκε ο Παύλος Πολάκης – καταργούνται οι αναστολές που είχαν κερδίσει οι εργολάβοι σε περίπου 30 νοσοκομεία της χώρας και εμπόδιζε την πραγματοποίηση συμβάσεων απευθείας με εργαζόμενους.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες νίκες που έχουμε πετύχει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. (…) Λύσαμε ένα πρόβλημα που διασπάθιζε χρήμα για 30 χρόνια» είπε ο κ. Πολάκης. «Από χθες έχει φύγει εγκύκλιος στα νοσοκομεία που δίνει εντολή στους διοικητές να συνεχίσουν από εκεί που τους είχαν μπλοκάρει οι δικαστικές προσφυγές».

Αναφερόμενος στα νοσοκομεία που ήδη έχουν συμβάσεις με τους εργαζόμενους και στα οποία λήγουν τα 18μηνα όπως στο Δρομοκαΐτειο, τον Άγιο Σάββα και το Ελπίς, οι εργαζόμενοι των οποίων διαμαρτύρονται σήμερα, ο Παύλος Πολάκης είπε: «Όπου τελειώνει το 18μηνο ή η διετία ξαναπροκηρύσσονται διαγωνισμοί. Όσοι ήδη εργάζονται μοριοδοτούνται παραπάνω και νομοθετήσαμε πως μπορούν να κάνουν αίτηση πριν λήξει η σύμβαση τους. Αυτοί που διασφαλίζουν τη δουλειά των ανθρώπων είναι αυτό το υπουργείο και αυτή η πολιτική ηγεσία».

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέστρεψε την ντουντούκα στους διαδηλωτές και μπήκε στο Υπουργείο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here