Πολάκης κατά εισαγγελέα Γεράκη για την στάση του σε Siemens- Ηριάννα

 

Προσωπική επίθεση στον εισαγγελέα της έδρας του πενταμελούς εφετείου αναστολών, Γ. Γεράκη, που απέρριψε τις αιτήσεις προσωρινής αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή, εξαπέλυσε μέσω ανάρτησης στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης.

Πέσμου κυρ-εισαγγελέα(Γεράκη), αναφέρει ο κ. Πολάκης. «Πότε κοιμήθηκες πιο ανάλαφρα; Οταν αναβλήθηκε η δίκη για τη Σιμενς επειδή δεν είχε μεταφραστεί το βούλευμα ή σήμερα που κράτησες στη φυλακή την Ηριάννα και τον ποερικλή;;;;», καταλήγει ο κ. Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεράης ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την απόρριψη των αιτημάτων της Ηριάννας και του Περικλή, υποστηρίζοντας ότι δεν θεμελιώθηκαν στο δικαστήριο!

Ηταν ο ίδιος εισαγγελέας που ελέγχθηκε πειθαρχικά, λόγω της καθυστέρησης στη μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens, που είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης πριν ενάμιση χρόνο.

ον Αύγουστο του 2016 ήταν ένας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τους οποίους η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε ασκήσει πειθαρχική δίωξη για τη μη μετάφραση σε δυο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης.

Η πειθαρχική δίωξη αφορούσε επίσης τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο και την αντιεισαγγελέα  Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Είχε προηγηθεί αίτηση ενός εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων στην αντιεισαγγελέα Αθηνά Θεοδωροπούλου για να προμηθευτεί τη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική του γλώσσα.

Η αντιεισαγγελέας Θεοδωροπούλου, απαντώντας στην αίτηση του κατηγορούμενου, σημείωνε πως δεν είναι απαραίτητη η επίδοση της μετάφρασης, με το σχετικό έγγραφο να συνυπογράφει ο εισαγγελέας Γεώργιος Γεράκης. Σημειώνεται ότι ο Γεώργιος Γεράκης είχε διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή, Αναστάσιου Παπαληγούρα.

Το σχετικό έγγραφο

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here