Προσωπική επίθεση Πολάκη στη δημοσιογράφο του Αlpha

Προσωπική επίθεση στη δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα, που έκανε επιθετική ερώτηση στον πρωθυπουργό για τα κανάλια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, εξαπέλυσε μέσω facebook, ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Χρησιμοποιώντας φράσεις όπως«θεραπαινίδα» και «λιβανιστήρι» και αναρτώντας φωτογραφίες της δημοσιογράφου με κορυφαία στελέχη της ΝΔ και συναδέλφους της στη Βουλή, αναφέρει: «Βρε βρε την κυρία Τσικρίκα που την «απολύει» η κυβέρνηση επειδή δεν πήρε άδεια το αφεντικό της .

»Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε ,δεν δάκρυζε ,δεν ρωτούσε αλλα ως θεραπαινιδα και λιβανιςτηρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες «οικογενειακές»φωτογραφίες».

Η επίθεση αυτή χαρακτηρίστηκε αήθης από πολλά ΜΜΕ. Η κριτική είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και αφορά τους πάντες. Οπως οι δημοσιογράφοι κρίνουν και κατακρίνουν πολιτικές και πολιτικούς, υπόκειται και ίδιοι στη βάσανο του ελέγχου των λόγων και των πράξεων τους. Ουδείς είναι και πρέπει να είναι υπεράνω. Και οι πολιτικοί μπορούν να έχουν άποψη για τη συμπεριφορά δημοσιογράφων.

Ωστόσο, η κριτική αυτή, δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια της καλώς εννοούμενης ευπρέπειας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίρνει χαρακτηριστικά προσωπικής βεντέτας. Αυτό που έχει σημασία στο τέλος, είναι η ουσία των πραγμάτων.  Και αυτή δεν πρέπει να χάνεται, με φράσεις που προκαλούν περισσότερο από την σημασία των λεγομένων.

Με άλλα λόγια, είναι λάθος και επικοινωνιακό, τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here