Ποιος ήταν ο 45χρονος που «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ στους Αγίους Αναργύρους

Ο 45χρονος άνδρας που δολοφονήθηκε μέσα στο ΙΧ του απο δράστες με Καλάσνικοφ χτες στους Αγίους Αναργύρους, ήταν ο  Γιώργος Λίτσας, γνωστός ως «Μπούμπη» στον κόσμο της νύχτας.

Προ διετίας έγινε  απόπειρα δολοφονίας του σε ταβέρνα, πάλι στους Αγίους Αναργύρους. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους. Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού. Τότε οι σφαίρες δεν είχαν βρει το στόχο τους.

Θεωρείται πιθανόν  ο φόνος του να στοχεύει στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιος ελέγχει τον κόσμο της νύχτας στην Ελλάδα μετά το φόνο του Στεφανάκου και να μην είναι απλώς αντίποινα για τη δολοφονία του 58χρονου Βασίλη Στεφανάκου προ τριμήνου, στις 17 Ιανουαρίου. Τον Στεφανάκο τον  είχαν σκοτώσει στο Χαϊδάρι, ενώ βρισκόταν  μέσα στο αυτοκίνητό του, στη λεωφόρο Αθηνών. Οι δράστες ήταν δυο και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και έριξαν 22 σφαίρες. Η χτεσινή «εκτέλεση» είναι ουσιαστικά αντίγραφο της περίπτωσης Στεφανάκου. Αν όντως πρόκειται για αντίποινα, πιθανόν να προέρχονται απο την αντίπαλη «μαφία» της νύχτας -αντίπαλη της οργάνωσης του Στεφανάκου.

Η χτεσινή ενέδρα θανάτου στήθηκε στις 21:40 στη συμβολή των οδών Πεισιστράτους και Τριπόλεως στους Αγίους Αναργύρους, λίγο πιο μακριά απο το σπίτι του θύματος. Το θυμα  είχε μόλις παρκάρει το Smart του, όταν πλησίασαν δύο άνδρες με μοτοσυκλέτα και «γάζωσαν» με 15 σφαίρες πολεμικού Καλάνσικοφ το μικρό αυτοκινητο. Εν συνεχεία διέφυγαν και το θύμα μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο (τονπέτυχαν 8 βλήματα) στο νοσοκομείο Ερυθρός, όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Το θύμα,  Γιώργος Λίτσας, είχε απασχολήσει την αστυνομία για εκβιάσεις, εκρήξεις, «προστασία» κέντρων, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς κ.ά. Είχε  κατηγορηθεί επίσης για δύο ληστείες -στη μια απο αυτές είχε σκοτωθεί ο ταμίας της τράπεζας. Μόνον για τις εκβιάσεις είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών αλλά η έφεση είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 40.000 ευρώ τα οποία ουδέποτε κατεβλήθησαν και ο ίδιος εξαφανίστηκε.

Θεωρείται ότι ανήκε στην οργάνωση του αντίπαλου του Στεφανάκου. Αυτός ο αντίπαλος «επιχειρηματίας» της νύχτας επονομάζεται και «Καράφλας», «Νταίζη» ή «Σαμπρέλα» και απο χρόνια ήταν σε ανοιχτή ρήξη με το Στεφανάκο.

Ο 45χρονος, ήταν φίλος με τον 48χρονο Βασίλη Γρίβα ή Μπιλ, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν απο ένα χρόνο, τον Μάιο του 2017. Ο Γρίβας είχε δολοφονηθεί έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου  στα Γλυκά Νερά, με το μικρό παιδί να έχει βγει από το αυτοκίνητο λίγα δευτερόλεπτά νωρίτερα. Θεωρείται πιθανόν να τον είχε σκοτώσει η ομάδα του Στεφανάκου ή τρίτη ομάδα που ήθελε να ξεκινήσει πόλεμο ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Γρίβας ήταν το δεξί χέρι του απότακτου αστυνομικού Νικήτα Μαυρίκη, ο οποίος είχε εκτελεστεί στα Καμίνια στις 20 Ιουνίου 2011, κατά τη διάρκεια 5θήμερης άδειας που είχε λάβει από τις φυλακές Ναυπλίου. Ο Μαυράκης δολοφονήθηκε όταν διέκοψε τη συνεργασία με τον αρχηγό της ομάδας, τον «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα».

 

Πάντως και ο «Σαμπρέλας» είχε γίνει στόχος επιθέσεων. Στις 4 Ιανουαρίου 2017 τον μαχαίρωσαν στις φυλακές Κορυδαλλού  Αλβανοί (οι ίδιοι Αλβανοί που κατηγορούνται για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου). Επίσης είχε ειπωθεί τότε ότι δόθηκαν και 50.000 ευρώ σε κάποιον για να του δηλητηριάσει ο φαγητό στις φυλακές.

Αλλο ένα μέλος της ομάδας τους είχε τραυματιστεί βαριά από πληρωμένους δοοφόνους σε νυχτερινό κέντρο στην Ηλεία.

 

 

 

 

Ο πόλεμος ανάμεσα στις ομάδες της νύχτας είχε αρχίσει απο το 2004-2005 αλλά κορυφώθηκε μετά το  2008. Σε αυτό πρέπει να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι προστέθηκαν τότε νέες επιβαρυντικές κατηγορίες, στους ηθικούς αυτουργούς της απαγωγής Παναγόπουλου αλλά και με την εμπολοκή τους στην περίεργη δολοφονία του 56χρονου Γιώργου Γούσιου, συνταξιούχου υπαλλήλου του υπουργείου Παιδείας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 στην Πεντέλη.

 

Φερόμενος «εισπράκτορας» της πλευράς των κατηγορουμένων της απαγωγής Παναγόπουλου και του Βασίλη Στεφανάκου, δολοφονήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2009 μέσα σε ταβέρνα που διατηρούσε στο Μπουρνάζι. «Εισπράκτορας» της ομάδας «Καράφλα», ένας 27χρονος αθλητής πολεμικών τεχνών δολοφονήθηκε στις 30 Μαρτίου 2011 στην Βάρκιζα.

Ένας 37χρονος Αλβανός, ο Δημ. Μ., ο οποίος είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, φερόταν από τους αστυνομικούς ως ένας από τους καλύτερους «ενοικιαζόμενους πιστολέρο». Τον ήθελαν να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Αλβανό «αρχηγό» της μαφίας των Βαλκανίων και του ελληνικού συνδικάτου του εγκλήματος. Η Ελληνο-Αλβανική «συνεργασία» αφορούσε όλους τους εγκληματικούς τομείς, όπως οι αγοραπωλησίες όπλων με «ακαθόριστους» αποδέκτες, ναρκωτικών, πορνεία, εκβιάσεις, και εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου.

Στον πολεμο αυτό δολοφονήθηκε και ο 43χρονος  Λιβανέζος Αλί Σαΐντ, τον Μάρτιο του 2008 στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Κοραή στο Π. Φάληρο Το θύμα διέθετε γνώσεις για την κατασκευή βομβών και εκτιμάται ότι βρισκόταν πίσω από παλαιότερες εκρήξεις σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων που διατηρούσε  αντίπαλος «αρχηγός»

Στο ίδιο πλαίσιο δολοφονήθηκε και ο 39χρονος Γιώργος Σαμπάτ, ισραηλινής καταγωγής, τον Μάρτιο του 2008, έξω από μπαρ που εργαζόταν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Στο ίδιο μπαρ εργαζόταν και ο 43χρονος Λιβανέζος Αλί Σαΐντ. Ο Σαμπάτ φερόταν ως ο «εκτελεστής» των Άρη Λακιώτη στις 18 Νοεμβρίου του 2005 στο Χαϊδάρι, του Γιάννη Γαβάκη στις 18 Σεπτεμβρίου του 2006 και Αριστοτέλη Γιαγιά και Βασίλη Νασιπιάν στις 27 Ιανουαρίου του 2007 στη Νίκαια, μέλη όλοι της αντίπαλης ομάδας εκβιαστων της νύχτας

Επίσης δολοφονήθηκε ο 30χρονος «Πιτσίλας», στις 21 Μαΐου 2014 στον Κορυδαλλό, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους υπόπτους για την διπλή δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Θεωείται ότι τον σκότωσαν επειδή θα μιλούσε…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here