Ποιοι μαθητές δεν πρέπει να πάνε σχολείο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, προσδιόρισε τους τρεις άξονες που θα κινηθεί η διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων. Αυτοί είναι οι εξής: η σταδιακή επαναφορά της οικονομικής και της κοινωνικής δραστηριότητας, δεύτερον η προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, δηλαδή των ηλικιωμένων και εκείνων που έχουν σημαντικά προβλήματα υγείας, και τρίτον η προστασία του συστήματος Υγείας προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε κλιμάκωση των κρουσμάτων.

                           Ποιοι μαθητές δεν πρέπει να πάνε σχολείο

                                   Μάσκες και πλύσιμο χεριών

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα υγιεινής που ακολουθήσαμε όλο αυτό το διάστημα όπως οι μάσκες, οι αποστάσεις και το πλύσιμο των χεριών, θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε στην επόμενη φάση.

                                     Πώς θα αποκτήσουμε ανοσία

«Το να διαχυθεί σταδιακά μέσα στην κοινωνία ώστε όλοι μας κάποια στιγμή να αποκτήσουμε ανοσία απέναντί του αυτός είναι ένας μηχανισμός τον οποίο πρέπει να έχουμε υπόψιν μας και έτσι θα κινηθούν οι περισσότερες χώρες», πρόσθεσε και χαρακτήρισε τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός ως ύπουλη και όχι φονική γιατί η θνητότητα είναι στο 1% με 1,5 % .

Όπως σημείωσε, το φορτίο του ιού που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην χώρα είναι περιορισμένο για αυτόν τον λόγιο και τα κρούσματα είναι λίγα όπως και οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here