Ποιό είναι το «σαλάχι», το υποβρύχιο drone που λένε ότι διαθέτουν οι Τούρκοι (βίντεο)

Το νέο υπερόπλο που οι Τούρκοι διαφημίζουν ότι μπορεί να  αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και σε κάθε θάλασσα. είναι ένα υποβρύχιο drone που μοιάζει με σαλάχι.

 Το νέο drone  περνά σχεδόν απαρατήρητο κάτω από βυθό κι έχει τη δυνατότητα διενεργεί κατασκοπεία αλλά και πραγματοποιεί επιθέσεις κατά πλοίων.

Σύμφωνα, δε, με την εταιρεία κατασκευής «Albayraklar Savunma», μπορεί να παίξει και το ρόλο υποβρύχιας κινητής νάρκης με δυνατότητα ανατίναξης πολεμικών πλοίων (χάρη στους ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο), καθιστώντας το ως το πρώτο απειλητικό υποβρύχιο drone τουρκικής «καταγωγής».

Το πλεονέκτημά του νέου «μυστικού» υπερόπλου της Τουρκίας δεν είναι άλλο από την εκπληκτική αληθοφανή όψη και κίνησή του, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο τον εντοπισμό του από τον «εχθρό». Κάτω από τη σιλικόνη που το περιβάλλει, βρίσκεται αλουμίνιο και τιτάνιο, ενώ είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες στη θέση των ματιών.

salaxi

Το «σαλάχι» αναπτύσσει ταχύτητα έως και 5,5 κόμβων, ενώ έχει αυτονομία 12 ωρών κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να στέλνει μη ανιχνεύσιμες πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων παρόμοιων με αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν!

Παράλληλα, όταν δεν βρίσκεται σε κάποια αποστολή, μπορεί να περιμένει νέες εντολές, «απενεργοποιημένο» στο βυθό, χωρίς ωστόσο να… ανησυχεί μήπως μπει στο «μενού» μεγάλων ψαριών αφού έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση της… αυτοσυντήρησης με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν απειλητικά περνώντας το για μεζέ!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το νέο τουρκικό υπερόπλο κατασκευάστηκε από την «Albayraklar Savunma» σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα μέσα σε μόλις δυο χρόνια…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here