Ποινική δίωξη σε Μαρινάκη κι 5 μπράβους του για υπόθεση παράνομης βίας κατά δημοσιογράφου

Ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία στην υπόθεση του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη πριν από δυο χρόνια στο ξενοδοχείο Χίλτον άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, πλημμεληματικές διώξεις για παράνομη βία από κοινού ασκήθηκαν σε πέντε άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του εφοπλιστή ενώ δίωξη για συνέργεια ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη και δημοσιογράφου Αντώνη Πίκουλα.

Από την έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία προέκυψε ότι σε βάρος του δημοσιογράφου ασκήθηκε από τους πέντε δράστες βία προκειμένου να τους ακολουθήσει στην εφημερίδα του Α. Πίκουλα, ώστε εκεί να γράψει και να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα που αφορούσε τον Β. Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου με παράλληλο αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Μεγάλη Βρετανία για το άνοιγμα συγκεκριμένων συνομιλιών του επιχειρηματία με κάποιους από τους δράστες.

Όπως κατήγγειλε ο Πάρις Κουρτζίδης, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, έφτασε στο ξενοδοχείο με τη μοτοσυκλέτα του, εισήλθε στο lobby του Hilton και προχώρησε προς τον Αντώνη Πίκουλα ο οποίος τον περίμενε σε έναν από τους καναπέδες. Μετά τον χαιρετισμό, ο Πάρις Κουρτζίδης κάθισε σε μία από τις δύο πολυθρόνες και στα επόμενα δευτερόλεπτα εμφανίστηκαν τέσσερις άνδρες, τρεις εκ των οποίων έκαναν ένα ημικύκλιο ασφαλείας σε μικρή απόσταση από τον Πίκουλα και τον Κουρτζίδη ενώ ένας από αυτούς, ο τέταρτος, κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του Κουρτζίδη.

Ήταν όλοι άνδρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με την καταγγελία, και αυτός που κάθισε πίσω από την πολυθρόνα, του είπε πως τον απειλεί με όπλο και πως κινδυνεύει η ζωή του. Μάλιστα φέρεται να του είπε πως το όπλο του έχει σιγαστήρα και πως αν τον πυροβολήσει δεν θα φανεί και δεν θα ακουστεί τίποτα.

Ακολούθως, όπως κατήγγειλε ο δημοσιογράφος, ο άνδρας τηλεφωνεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κάτι του λέει και στη συνέχεια συνομιλεί με τον εκδότη Αντώνη Πίκουλα. Λίγο αργότερα, ο άνδρας της ασφάλειας του Μαρινάκη, απειλώντας τον, διατάσσει τον Πάρι Κουρτζίδη να τον ακολουθήσει στα γραφεία της εφημερίδας «Αξία» προκειμένου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα «piperata.gr» το κείμενο επανόρθωσης με τη συγγνώμη.

Όπως αφηγείται ο Πάρις Κουρτζίδης, πάντα υπό την απειλή όπλου, σηκώνονται μαζί με τον Αντώνη Πίκουλα, ο οποίος πήρε και τη τσάντα του δημοσιογράφου, και κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο του εκδότη, με το οποίο και πήγαν στα γραφεία της εφημερίδας «Αξία». Εκεί και πάλι τους περίμεναν οι άνδρες ασφαλείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μαζί με τον Πίκουλα, ο Κουρτζίδης ανεβαίνει στο γραφείο και συντάσσει την δεύτερη ανάρτηση με τη συγγνώμη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν, με απευθείας κλήση, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here