Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Ευάγγελου Μυτιληναίου

Ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία και προέδρου του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελου Μυτιληναίου αλλά και σε βάρος  του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από ταχύτατη προκαταρκτική εξέταση, αφού  τα αδικήματα που διερευνώνται βρίσκονται στα όρια της παραγραφής.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα αδικήματα  της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου ( με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50) και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικες δραστηριότητες.

Η έρευνα οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης, μετά τον εντοπισμό εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ, το οποιο εμβάστηκε από αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων του Ε. Μυτιληναιου σε εταιρία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ .

Σκοπός της αποστολής του εμβάσματος ήταν η ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο. Η ανάθεση έγινε στις 15 Νοεμβρίου 2003. Το έμβασμα, σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στην εταιρία του Σ. Νέζη τον Μάιο του 2003.

Η υπόθεση της ανάθεσης του έργου είχε καταγγελθεί απο τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποιος είχε κάνει λογο για φωτογραφική διάταξη ενώ στη συνέχεια παραιτήθηκε.Ο Στέργιος Νέζης είχε κατηγορηθεί για πλημμεληματική απιστία στην συγκεκριμένη υπόθεση, είχε ωστόσο αθωωθεί έλλειψει δόλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here