Ποινικές διώξεις για εγκληματική οργάνωση κατά γνωστού εφοπλιστή και συνεργάτη του

Ενα νέο οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο με αρχηγούς γνωστό εφοπλιστή και στενό του συνεργάτη αλλά και «ομάδα κρούσης» που αποτελείτο από πρώην αστυνομικούς και αλλοδαπούς μπράβους κυρίως αλβανικής καταγωγής φέρνει στο φως η εισαγγελική έρευνα.

Απίστευτα περιστατικά βίας και αγριότητας, εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί , απειλές και απόπειρες ανθρωποκτονιών με στόχο «να τακτοποιηθούν οικονομικά ζητήματα» ξετυλίγονται στις 30 σελίδες του πορίσματος  που συνέταξε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη με τη συνδρομή τριών ακόμη εισαγγελικών λειτουργών των Χρ.Ντζούρα, Γ. Καλούδη και Ροζαλίας Λάλη.

Με βάση το πόρισμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε κατά του γνωστού επιχειρηματία και του συνεργάτη του (και οι δύο έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη για σημαντικές υποθέσεις για τις οποίες είχαν προφυλακιστεί) ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φέρεται να διέπραξε σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Μεταξύ των θυμάτων, ορισμένα από τα οποία κατήγγειλαν τα βίαια περιστατικά σε βάρος τους, υπήρξε και δικηγόρος ο οποίος εδάρη ανηλεώς, ενώ στη λίστα των ατόμων που υπέστησαν εκβιασμούς, εκκρήξεις, απειλές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες βρίσκονται και γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου.

Ενδεικτική είναι η αναφορά της εισαγγελέως, έτσι όπως καταγράφεται στο πόρισμα:

«Η συμπεριφορά τους εντάσσεται στο σχέδιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας ηγετικό ρόλο είχαν οι Β. Ρ και Π. και η οποία δρούσε συστηματικά με υποδομή και με συστήματα παρακολουθήσης όσο και με ανθρώπινο δυναμικό με σκοπό βλάβης των παρακολουθούμενων προσώπων, αφού γινόταν χρήση αυτών σε εκβιασμούς και σε σσχεδιασμό επικίνδυνων επιθέσεων στους παθόντες».

Και «βαλιτσάκι» υποκλοπών διέθετε το κύκλωμα

Μάλιστα το αρχηγικό δίδυμο είχε εφοδιαστεί , όπως αναφέρεται στο πόρισμα, και με δικό του «βαλιτσάκι» υποκλοπών για να παρακολουθεί όχι μόνον τα θύματα αλλά και τους συνεργάτες τους  ώστε να ελέγχει την υλοποίηση των σχεδίων τους.

Και στους δύο οι εισαγγελικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα, ενώ τη σκυτάλη των ερευνών ανέλαβε ανακριτής.

Εκτός από τη δίωξη για εγκληματική οργάνωση η Εισαγγελία άσκησε κατά των μελών του κυκλώματος  ποινικές διώξεις που καλύπτουν σχεδόν όλα τα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα:

Εκβίαση με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με επιβαρυντικές περιστάσεις, ληστεία που διαπράχθηκε από κοινού και κατ΄εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου, σκοπούμενη σωματική βλάβη και απόπειρα σκοπούμενης σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία και έκρηξη με επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου.

Στον κατάλογο των αδικημάτων περιλαμβάνονται και εγκλήματα, όπως υπόθαλψη εγκληματία, παραβίαση τηλεφωνικού απορρρήτου, αθέμιτη παρακολούθηση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και μεμονωμένες εκβιάσεις.

Οι  εμπλοκές του αρχηγικού διδύμου με την Δικαιοσύνη

Ο επιχειρηματίας- εφοπλιστής είχε προφυλακιστεί για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε επισφαλές δάνειο που χορήγησε Τράπεζα της οποίας ήταν μεγαλομέτοχος.  Επιπλέον, πρόσφατα ζητήθηκε η παραπομπή του σε δίκη για υπόθεση ξεπλύματος μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και δανείων (γνωστή ως υπόθεση Καρούζου).

Και ο στενός του συνεργάτης είχε κρατηθεί προσωρινά στις φυλακές για υπόθεση «κόκκινων» τραπεζικών δάνειων. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής καθώς υπήρξαν καταγγελίες από πρώην συνεργάτη του για απαγωγή αλλά και για αποθήκευση στο Κορωπί 4.000 όπλων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here