Ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Μπέο για απόπειρα εκβίασης του διαιτητή Δαλούκα

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, που είναι εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, καταδικάστηκε από το Γ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Δήμαρχος Βόλου και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για την απόπειρα εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα, με αφορμή το παιχνίδι Άρης – Παναθηναϊκός που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2010.

«Αν οι μάρτυρες ήταν εναντίον μου δηλαδή τι θα έτρωγα; Ισόβια;» υποστήριξε ο Αχιλλέας Μπέος μόλις ενημερώθηκε για την ενοχή του. Ο Δήμαρχος Βόλου στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας πως βρίσκεται στο εδώλιο λόγω κάποιων κασετών για τις οποίες κανείς δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν και οι οποίες έχουν υποστεί συρραφή.

Ο Γιώργος Δαλούκας με τη σειρά του υποστήριξε πως δεν θυμάται τι είχε συμβεί και τι είχε πει ο Μπέος στο τηλέφωνο, όπως και ότι δεν αισθάνθηκε πως εκβιάστηκε.

Την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας ότι «το γεγονός ότι ο Δαλούκας δεν θυμάται δεν παίζει κάποιο ρόλο. Είναι πιο αξιόπιστη η κατάθεσή του στις 11/3/11, οπότε και είχε καταγγείλει την απόπειρα εκβίασής του».

O Μπέος σε δήλωσή του ευχήθηκε να υπάρξει μια «δικαιότερη» απόφαση από το Eφετείο:

«Πρόκειται για μια πρωτόδικη απόφαση, που θα πρέπει να προβληματίσει τόσο εμένα, όσο και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, αφού ελήφθη παρά το γεγονός ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο. Ελπίζω σε μια δικαιότερη απόφαση από το Εφετείο, με την ορθή αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών σε συνδυασμό με τις ενώπιον του αθωωτικές καταθέσεις των μαρτύρων και όχι με βάση κάποιες παρανόμως υποκλαπείσες συνομιλίες, που μάλιστα διαπιστωμένα αποτελούν προϊόν μοντάζ και κατασκεύασμα συρραφής διαφόρων στιχομυθιών». 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here