Ποινή 4 χρόνων στις δυο γυναίκες για τους βανδαλισμούς στα μουσεία

Σε 4 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο γυναίκες που βανδάλισαν εκθέματα σε τρία μουσεία της Αθήνας.

Η ποινή είναι εξαγοράσιμη, ενώ επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αναγνώστηκαν οι καταθέσεις υπαλλήλων των μουσείων στις οποίες περιέγραφαν τους βανδαλισμούς.

«Η λιπαρή ουσία που χρησιμοποίησαν είχε αφήσει σημάδια. Στον ξύλινο σταυρό έκανε ζημιά και άφησε λεκέ σε μάρμαρο» ανέφερε η διευθύντρια του Βυζαντινού Μουσείου. Σε εκθέματα από ξύλο φαίνεται να έχει γίνει η μεγαλύτερη ζημιά, σύμφωνα και με τις καταθέσεις των υπαλλήλων των υπολοίπων μουσείων.

«Δεν είχα σκοπό να βανδαλίσω. Πήγαμε στα μουσεία που λέτε. Ήταν υπό την καθοδήγηση του Αγίου πνεύματος. Έπρεπε να κοπούν οι επαφές με τα κακά πνεύματα. Είμαι χωρισμένη 20 χρόνια. Η μεγάλη κόρη μου είναι στη Νορβηγία και η μικρή εδώ και νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό τμήμα του Ευαγγελισμού. Έχουν συμβεί πολλά παράξενα πράγματα. Μόνη εξήγηση είναι ο σατανισμός και οι μαγείες» είπε η πρώτη κατηγορούμενη.

Στις επίμονες ερωτήσεις της Προέδρου σχετικά με τον αν έχουν επισκεφθεί και άλλους χώρους, επανέλαβε ότι πάει όπου την οδηγεί το Άγιο Πνεύμα. Με την συγκατηγορούμενή της γνωρίστηκαν σε γυμναστήριο στο Χολαργό, όπου απασχολήθηκαν στο συνεργείο καθαρισμού.

«Είμαι 20 χρόνια εδώ, έχω οικογένεια και δουλεύω σαν καθαρίστρια. Την γνώρισα στη δουλειά. Μου χάρισε το βιβλίο της Αγίας γραφής. Μου είπε να πάμε στο μουσείο να βάλουμε λάδια να φύγει το κακό. Μου το είπε η Μαρία που το διάβασε στο βιβλίο, ότι πρέπει να το κάνουμε. Είχαμε το λάδι που μαγειρεύουμε, γιατί είναι ακριβό αυτό από τις ελιές» είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο η δεύτερη κατηγορούμενη.

Οι εξηγήσεις τους δεν έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος στην αγόρευσή του έκανε λόγο για μια από τις περίεργες υποθέσεις που έχουν φτάσει σε δικαστική αίθουσα.

«Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση για ό,τι έκαναν. Δεν πρόκειται περί παραλογισμού με την έννοια του ακαταλόγιστου. Πρόκειται περί ακραίας θρησκοληψίας. Οι γυναίκες αυτές συγχέουν πράγματα. Πιστεύουν ότι οτιδήποτε άλλο υπάρχει είναι κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά» είπε ο εισαγγελέας και πρότεινε την ενοχή τους, ζητώντας να μην τους αναγνωρισθεί ελαφρυντικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here