Ποινή 18 μηνών στη Δ. Λιάνη για χρέη προς το Δημόσιο

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε η Δήμητρα Λιάνη, χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για χρέη προς το Δημόσιο. Η εισαγγελέας της έδρας, είχε προτείνει να της επιβληθεί ποινή δύο ετών.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το οποίο αναγνώστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, η οφειλή δεν έχει μπει σε ρύθμιση ούτε έχει εξοφληθεί μέρος της από το 2014. Όπως εξήγησε η συνήγορός της, η Δήμητρα Λιάνη ευελπιστεί ότι το προσεχές διάστημα θα πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα, να αποπληρωθεί η οφειλή.

«Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος της Δημήτρας Λιάνη. Πάντως, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης, ακόμα και όταν η δικηγόρος επεσήμανε πως υπήρχε και δεύτερη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία κατάφερε τελικά να αποπληρώσει στο σύνολό της.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που οι υποθέσεις της πρώην «πρώτης κυρίας» απασχόλησαν την ελληνική Δικαιοσύνη, αφού στο παρελθόν έχει δώσει μάχη για χρέη χιλιάδων ευρώ σε τράπεζα, εφορία, αλλά και στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ελλάδας (ΧΕΝ). Μάλιστα, πριν μερικά χρόνια και συγκεκριμένα το 2015, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι οφειλές ανέρχονταν στα 440.000 ευρώ, εκ των οποίων 51.050,40 ευρώ αφορούσαν στην Εφορία Κηφισιάς και 25.943,52 ευρώ στη ΧΕΝ, από την οποία μίσθωνε ακίνητο στην Εκάλη.

Πρόκειται για μεζονέτα η οποία κτίστηκε όταν η πρώην κραταιά γυναίκα του ΠΑΣΟΚ έδωσε αντιπαροχή την πολυσυζητημένη βίλα της Εκάλης. «Την βρήκε η οικονομική κρίση και δεν είχε χρήματα ούτε να μετακομίσει, ούτε να τα επισκευάσει…» είχε καταθέσει φίλος της σε δικαστήριο, όπου συζητήθηκε αγωγή της ΧΕΝ για φθορές στη μεζονέτα, χαρακτηρίζοντάς τη τζαμπατζή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here