Ποια μέτρα χαλάρωσης συζητά η κυβέρνηση

Μετά από πέντε μήνες lockdown η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού είναι δεδομένη και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας συνεχίζει να επιδεινώνεται, όμως η κυβέρνηση επιμένει να διαρρέει αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα, υποσχόμενη και άνοιγμα στο λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρξουν μικρές προσαρμογές στα ωράρια κυκλοφορίας και τη χρήση του κωδικού 6, με το σκεπτικό ότι, εκτός από την κόπωση των πολιτών, η ημέρα μεγαλώνει και θα μπορεί περισσότερος κόσμος να παραμένει σε εξωτερικούς χώρους.

Ειδικότερα:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα αναμένεται να παραταθεί από τις 7 το απόγευμα που είναι τώρα στις 9. Εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση και για τις καθημερινές.
  • Εξετάζεται χαλάρωση στη χρήση του κωδικού 6, όπου ενδέχεται να επιτραπεί η χρήση αυτοκινήτων, ώστε να μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται σε μεγαλύτερες αποστάσεις, εκτός αστικού ιστού.
  • Υπό εξέταση παραμένει και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων
  • Από την Δευτέρα 22 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ανοίξουν και τα βιβλιοπωλεία.

Σημειώνεται ότι πρόθεση της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με αυστηρά μέτρα λειτουργάς, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις μετατίθενται για την επόμενη εβδομάδα. Το ζήτημα για άνοιγμα σχολείων και εστίασης παραπέμπεται, ως γνωστόν, για τον Απρίλιο.

Αύριο, Παρασκευή, η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει και θα παραδώσει τις τελικές της εισηγήσεις στην κυβέρνηση, ενώ οι αλλαγές στα μέτρα θα ανακοινωθούν κατά την απογευματινή ενημέρωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here