Ποια είναι τα πρώτα πανεπιστήμια που θα αποκτήσουν …ομάδα κρούσης!

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης θα είναι τα πρώτα πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα αποκτήσουν την περίφημη …Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) που στήνουν η Νίκη Κεραμέως με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οπως προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας, τα μέλη της ΟΠΠΙ θα εγκατασταθούν σε ιδρύματα «με καταγεγραμμένα προβλήματα παραβατικότητας, βίας και ανομίας».

Την πλήρη αντίθεσή της με την πανεπιστημιακή αστυνομία έχει διατυπώσει η πανεπιστημιακή κοινότητα με πρώτη τη Σύνοδο των πρυτάνεων. Η θέση της συνόδου των πρυτάνεων παραμένει ξεκάθαρη και αντίθετη με τα σχέδια της κυβέρνησης να ιδρύσει Πανεπιστημιακή Αστυνομία υπό τις εντολές της ΕΛ.ΑΣ.

Το ίδιο ξεκάθαρη είναι και η επιμονή τους να μην αυστηροποιηθούν διατάξεις ποινικού και πειθαρχικού δικαίου, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος του παραλογισμού. Ητοι ιδιώνυμα ποινικά αδικήματα ή πειθαρχικές διώξεις από παντελώς αναρμόδιους φορείς.

Στον κατ’ επίφασιν διάλογο που κάνει όμως η κυβέρνηση , αγνοήθηκαν οι αντιρρήσεις πανεπιστημιακών που αναμένεται μάλιστα ότι  θα ενταθούν το προσεχές διάστημα.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here