Πογκρόμ κατά συμβασιούχων του Δημοσίου ετοιμάζει η ΝΔ-Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ψευδή τα περί μαζικών προσλήψεων-Ούτε ένας γιατρός δεν θα προσληφθεί επί Μητσοτάκη

Δεν χάνουν ευκαιρία τα στελέχη της ΝΔ και σε κάθε εμφάνισή τους, επιτίθενται στη κυβέρνηση κατηγορώντας για υπερβολικό αριθμό συμβασιούχων στο Δημόσιο. Το ίδιο, επανέλαβε και ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στον Alpha, όπου με μαγείρεμα στοιχείων, μίλησε για αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων από την κυβέρνηση. Θέση που προοιωνίζεται τη μαζική απόλυσή τους, καθώς είναι διακηρυγμένη θέση της ΝΔ να παραχωρήσει πολλές υπηρεσίες του δημοσίου σε ιδιωτικές εταιρείες, αρχής γενομένης από τις υπηρεσίες καθαριότητες, κάτι που θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις καθαριστριών, με πρόσχημα την φτηνότερη παροχή!

Την πρόθεση αυτή της ΝΔ δεν αρκείται άλλωστε κατηγορηματικά κανένα στέλεχός της. καθώς τις εντάσσει στην αναγκαστική μείωση των κρατικών δαπανών ενόψει της μείωσης της φορολογίας. Μόνο που δεν το λένε και εντελώς ανοικτά, αλλά εκ του πλαγίου, επιχειρώντας να εμφανίσουν διογκωμένο τον αριθμό των συμβασιούχων, σε εναρμόνιση με την πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν η οποία ζητά την άμεση απόλυση 1.550 συμβασιούχων.

Διαψεύδει η Μ. Ξενογιαννοκοπούλου

Σε κατηγορηματική διάψευση χθεσινού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για μαζικές προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο προέβη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε τηλεφωνική παρέμβασή της σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1, ως απάντηση σε σχετική αναφορά βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος αναπαρήγαγε το δημοσίευμα, στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Η αρμόδια υπουργός ξεκαθάρισε ότι όλες οι προσλήψεις μονίμων και συμβασιούχων στο Δημόσιο που καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ. Για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων παρέπεμψε στον επίσημο ιστοχώρο «Απογραφή» (apografi.gov.gr), σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μία συνεχής μείωση του προσωπικού του Δημοσίου, που συνεχίστηκε κατά την περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, σε σχέση με το 2014 οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι λιγότεροι κατά περίπου 10.000 (σ.σ. Δεκέμβριος 2014: 576.856 – Δεκέμβριος 2018: 565.324)

Σχετικά με του συμβασιούχους, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι ο αριθμός των εργαζομένων, η μισθοδοσία των οποίων καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια περίπου στα ίδια επίπεδα, με οριακές εποχικές διακυμάνσεις την ίδια περίοδο. Συγκεκριμένα, είπε ότι τον Δεκέμβριο του 2015 ήταν 48.084 και τον Δεκέμβριο του 2018 ήταν 49.469.

Η ίδια έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση και κακή ανάγνωση των στοιχείων», καθώς στον αριθμό των συμβασιούχων που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό συνυπολογίζουν λανθασμένα και εργαζόμενους σε ερευνητικά προγράμματα πανεπιστημίων, προγράμματα ΕΣΠΑ ή ανταποδοτικών πόρων, που δεν προκαλούν δημοσιονομική επιβάρυνση.

Τέλος, σημείωσε ότι με τον κανόνα «1:1» (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση) δεν διογκώνεται το Δημόσιο, απλά σταματά η συρρίκνωση που υπάρχει τα τελευταία 10 χρόνια. Με βάση αυτόν τον κανόνα, πρόσθεσε η υπουργός, φέτος θα γίνουν 9.040 προσλήψεις, ενώ εάν ίσχυε ο κανόνας «1:5» (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που έχει εξαγγείλει ότι θα εφαρμόσει η ΝΔ, τότε θα έπρεπε να γίνουν μόνο 1.800 προσλήψεις.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης έχει αναγγείλει ότι θα προσλάβει 1.500 αστυνομικούς, τότε δεν υπάρχει χώρος ούτε για έναν γιατρό ούτε για έναν καθηγητή ούτε για κανέναν στα ΚΕΠ ούτε για νέους ανθρώπους για να στηρίξουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό», υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here