ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία καθυστερούν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού

Για «ψεύτικες δεσμεύσεις» κατηγορεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείο Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).   Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έκαναν σήμερα πορεία στη Θεσσαλονίκη, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Γιαννάκο, να προειδοποιεί πως η δημόσια υγεία «καταρρέει».

Στις 11 π.μ, η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό που βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα.  Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο κ. Γιαννάκος, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, «τα ντουβάρια μιας Τοπικής Μονάδας Υγείας στα Χανιά», την ώρα που η πρωτοβάθμια περίθαλψη καταρρέει στα Κέντα Υγείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις άνθρωποι έχασαν τις προηγούμενες ημέρες τη ζωή τους, εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρων.

Οι πολίτες ταλαιπωρούνται περιμένοντας οκτώ ώρες για να εξεταστούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και δεν βρίσκουν αξονικό τομογράφο να λειτουργεί ούτε και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ αναφερόμενος στις προσλήψεις στον χώρο της υγείας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λέει τη μισή αλήθεια».  Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, τα νοσοκομεία καθυστερούν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here