ΠΟΕΔΗΝ για κλινική «Ταξιάρχαι»: Επρεπε να της αφαιρεθεί η άδεια-Απορούμε πως δουλεύει-Τρομοκρατημένοι οι εργαζόμενοι

Καταγγελίες για τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής στο Περιστέρι αλλά και τι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η κλινική Ταξιάρχαι είναι μία υγειονομική βόμβα. Μια κλινική που είναι χειρουργική, έχει δύο μονάδες τεχνητού νεφρού και παθολογική κλινική που ουσιαστικά λειτουργεί ως μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων. Δεν γίνεται κανένας έλεγχος εάν τηρούνται οι κτηριακές προδιαγραφές ασφαλείας και εάν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής κρουσμάτων κωρονοϊού», ανέφερε σε ενημέρωση του πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε:

«Μιλήσαμε με ασθενείς και εργαζόμενους. Τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι ανεπαρκέστατα. Προφανώς γιατί κοστίζουν. Οι εργαζόμενοι δεν μιλούν δημόσια γιατί είναι τρομοκρατημένοι. Περισσότερο από τα μέτρα προστασίας την διεύθυνση την απασχολεί η μη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους εργαζομένους για «να αποδίδουν καλύτερα» όπως λένε. Η κλινική αυτή απορούμε πως δουλεύει χωρίς να πληροί τις κτιριακές προδιαγραφές και δεν της έχει αφαιρεθεί η άδεια ειδικά τώρα με την πανδημία. Δεν έχει καθόλου προαύλιο χώρο πάρα μόνο ένα πάρκινγκ. Κατευθείαν από το δρόμο εισέρχονται όλοι στη κλινική και με το ένα ασανσέρ εξυπηρετούνται ασθενείς αιμμοκαθερόμενοι. Ηλικιωμένοι ασθενείς, συνοδοί, προσωπικό είναι όλοι μαζί στον ίδιο χώρο».

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κλινικής αναφέρει: «Στο ισόγειο είναι η μια μονάδα αιμοκάθαρσης που έχει ξεχωριστή είσοδο. Η δεύτερη μονάδα είναι στο πρώτο όροφο δίπλα από τα χειρουργεία. Για να πάνε οι νεφροπαθείς πρέπει να περάσουν στο διάδρομο της κλινικής να μπουν στο ένα κοινό ασανσέρ. Στο δεύτερο όροφο είναι η παθολογική κλινική που λειτουργεί ως γηριατρική και στο τρίτο όροφο η χειρουργική κλινική. Πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού σε όροφο χωρίς ξεχωριστή είσοδο ή δεύτερο ασανσέρ που να χωράει και φορεία; Χωρίς βοηθητικούς χώρους, αποστάσεις στα κρεβάτια κ.λ.π. Γνωρίζουμε από το Νίμιτς που είναι το μόνο Νοσοκομείο που κάνει αιμοκάθαρση σε περιστατικά κορωνοϊού πως τα περιστατικά αυτά δεν αντέχουν. Πεθαίνουν κατά την αιμοκάθαρση. Γιατί δεν υποβάλλονται οι ασθενείς σε τακτικά τεστ κορωνοϊού με δεδομένο ότι μπαινοβγαίνουν στη κλινική αιμμοκαθερόμενοι άλλοι ασθενείς, συνοδοί και προσωπικό και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα μέτρα ατομικής προστασίας».

Τέλος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέκρινε και τον τρόπο λειτουργίας στον ιδιωτικό τομέα υγείας: «Όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αυτά να τα βλέπουν στη κυβέρνηση που πριν τη κρίση τους αποθέωναν. Τι προσέφερε τελικά στη πανδημία ο ιδιωτικός τομέας εκτός από κρούσματα κωρονοϊού;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here