ΠΟΕΔΗΝ: 30 διασωληνωμένοι ψάχνουν ΜΕΘ επί μέρες

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας ιδιαίτερα στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας ότι 55 ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, με τους 30 από αυτούς να είναι σε αυτή την κατάσταση για τουλάχιστον 3 ημέρες.

«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Ο ιός επιτίθεται με σφοδρότητα, οι αντοχές του συστήματος εξαντλήθηκαν καθώς επίσης και οι εφεδρείες του. Η εντύπωση που δίδεται της σταθεροποίησης, το Πάσχα στο χωριό χωρίς μαζικούς προληπτικούς ελέγχους με μοριακό τεστ δωρεάν είναι επικίνδυνο μήνυμα στη κοινωνία»», τονίζει ο Μ. Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανοίγει σταδιακά τις δραστηριότητες με ατομική και ευθύνη, βασιζόμενη αποκλειστικά στα self tets.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με το πρώτο άνοιγμα των σχολείων σήμερα 613 μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν θετικοί στον κορωνιό μετά τη διενέργεια self tests.

Σύμφωνα με τον Μ. Γιαννάκο χθες, Κυριακή, στο Ιπποκράτειο το οποίο εφημέρευε εισήχθησαν 75 περιστατικά κορωνοϊού 45 με 60 ετών -τα περισσότερα από κάθε εφημερία- με βαριά συμπτωματολογία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει ότι άνοιξαν ακόμη οκτώ κλίνες ΜΕΘ σε χειρουργικές αίθουσες φτάνοντας τις 24 κλίνες ΜΕΘ οι οποίες όμως γέμισαν αμέσως. Παράλληλα, υπογράμμισε σε ό,τι αφορά στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ότι δεν διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ κορωνοϊού.

Τα νοσοκομεία με ΜΕΘ εξυπηρετούν δικά τους περιστατικά με προτεραιότητα, ενώ κάνει λόγο για τραγωδία για όποιο ασθενή τύχει να νοσηλευτεί στη Νίκαια – στο οποίο νοσηλεύονται 160 περιστατικά κορωνοϊού- και χρειαστεί διασωλήνωση, αφού παραμένει επί μέρες σε θάλαμο.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση θυμίζει ημέρες Νοεμβρίου καθώς χθες κατά την εφημερία του ΑΧΕΠΑ προσήλθαν 200 θετικά κρούσματα κορωνοϊού και έγιναν 75 εισαγωγές.

Σήμερα, το ΑΧΕΠΑ νοσηλεύει 185 περιστατικά κορωνοϊού και τον Νοέμβριο νοσήλευε 220, ενώ οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με 30 διασωληνωμένους ασθενείς.

Καταλήγοντας, ο Μιχάλης Γιαννάκος χαρακτηρίζει επικίνδυνο για την κοινωνία το μήνυμα που στέλνεται για το «Πάσχα στο χωριό» χωρίς δωρεάν μαζικούς προληπτικούς ελέγχους με μοριακό τεστ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής έχουν ως εξής:

  • Νίκαια: 17
  • Τζάνειο: 4
  • Ασκληπιείο: 2
  • Σισμανόγλειο: 6
  • Ερυθρός Σταυρός: 6
  • Γεννηματάς: 5
  • Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»: 2
  • Λαϊκό: 2
  • Αλεξάνδρας: 9 σε λίστα αναμονής
  • Ελπίς: 4 σε αυτοσχέδιο θάλαμο ΜΑΦ
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here