ΠΟΕ ΟΤΑ: Συνεδριάζει για το μέλλον των κινητοποιήσεων-Δεν ικανοποιεί η ρύθμιση Σκουρλέτη-Σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια στους δρόμους

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Με τους όγκους των σκουπιδιών στους δρόμους να αυξάνονται απειλώντας την δημόσια υγεία, συνεδριάζει σήμερα το εκτελεστικό όργανο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων στους δήμους της χώρας.

Η συνεδρίαση γίνεται μία ημέρα μετά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, η οποία δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους εργαζόμενους. Οπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τράκας «η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς» και «στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».

«Σήμερα θα λάβουμε την απόφασή μας» έσπευσε να επαναλάβει, ενώ ξεκαθάρισε ότι «καταλαβαίνουμε πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια».

Η σχετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων. Γι αυτό καλούνται οι Δήμοι να καθορίσουν μέσω των ιργανογραμμάτων τους τις οργανικές θέσεις που χρειάζονται στο τομέα της καθαριότητας.

Παράλληλα, θα περιλαμβάνει ειδική διάταξη ώστε οι συμβασιούχοι να απασχολούνται κανονικά μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του σχετικού διαγωνισμού.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι όσοι σκέπτονται την ανάπτυξη ιδιωτικών εταιρειών διαχείρισης των σκουπιδιών, να το ξεχάσουν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here