ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας αύριο κατά της ένταξης των 4χρονων στα νηπιαγωγεία

Τις πρώτες κινητοποιήσεις προκαλεί η εξαγγελία του υπουργείου Παιδείας για υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα νηπιαγωγεία. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει πανελλαδική στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη, 11 Μαΐου, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η εξαγγελία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «βάζει ‘ταφόπλακα’ στη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες γονείς και σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους», τονίζει η Ομοσπονδία.

Αναφέρει ότι σήμερα τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των βρεφονηπιακών σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των παιδικών σταθμών.

Έτσι, η απορρόφηση των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των παιδικών σταθμών από το 2005, με ανανεούμενες συμβάσεις έως το 2020 μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here