Ποδόσφαιρο τέλος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την απολογία του για την εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ποδοσφαίρου

Ποδόσφαιρο τέλος, για τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Μετά από απολογία επτά ωρών  στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, στην Ευελπίδων,  για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, στο ο πρόεδρο του Ολυμπιακού, επιβλήθηκε απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης καλείται να πληρώσει εγγύηση 200.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος ενώ υποχρεώνεται να δίνει το «παρών’ είναι κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα!

Από εδώ και πέρα τα πράγματα για την ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ρευστά καθώς, ο κ. Μαρινάκης δεν μπορεί  να συμμετέχει στις δραστηριότητες της ομάδας και να ασκεί διοίκηση. 

Είχε προηγηθεί χθες η απολογία του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γ. Σαρρή, με τις ίδιες περίπου κατηγορίες, στον οποίον επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική έρευνα για την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου. 

Η κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι η εξής:

  1. Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
  2. Απάτη κατά συνατουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ.
  3. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
  4. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.
  5. Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13στοιχ.στ, 26 παρ.1.εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1,3, 270στοιχ.β, 385 παρ.1στοιχ.β ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν. 2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/2012)

Εξω από το ανακριτικό γραφείο στην Ευελπίδων, ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Βρέντζος και ο 5ος αντιπρόεδρος, Τάκης Αγραφιώτης. Παράλληλα, βρέθηκαν και ορισμένοι φίλοι του Ολυμπιακού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here