Ποδοσφαιρικό… μνημόνιο εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης

Νέα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κρίσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξήγγειλε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της ομιλίας του για την επικαιροποίηση της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις κυβερνητικές παλινωδίες των τελευταίων ημερών και αν δείξει σκληρή στάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε μία σειρά από αβέβαια μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα καλέσει την ηγεσία της FIFA και της UEFA ώστε να συνταχθεί μαζί με τις ομοσπονδίες και την κυβέρνηση ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ποδοσφαίρου.

«Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση. Στοιχεία που δυστυχώς πρέπει να εισαχθούν και εδώ από την παγκόσμια διεθνή εμπειρία» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι «εάν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι, με δική τους ευθύνη να υποστούν απώλεια εσόδων και κύρους και θα αναλάβουν ενώπιον των φιλάθλων και των οπαδών τους το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από τους ευρωπαϊκούς κανόνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εμμέσως πλην σαφώς, η βαρυσήμαντη, όπως διέρρεε η κυβέρνηση νωρίτερα, παρέμβαση του πρωθυπουργού για το ποδόσφαιρο εξαντλείται σε τεχνοκρατικού τύπου συζητήσεις με την προειδοποίηση περί εφαρμογής θατσερικών μεθόδων στο… μέλλον.

Για την εξωτερική πολιτική και την αμυντική συμφωνία

Αναφορικά με το διακύβευμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός ανέφερε:

Μου δώσατε κ. Τσίπρα την εντύπωση ότι επιχειρείτε να κάνετε αντιπολίτευση μόνο χάρη της αντιπολίτευσης. Σας το έχω πει ότι δεν έχω ουσιαστικά διαγνώσει καμία σημαντική απόκλιση ως προς τις κεντρικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής. Θεωρώ ότι αυτό είναι θετικό, κατάκτηση για τη χώρα.

Πρέπει να σας πω κ. Τσίπρα ότι όταν πήγα στις ΗΠΑ χρησιμοποίησα αυτή τη διακομματική συναίνεση ως απόδειξη της σταθερότητας της χώρας στις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής. Μίλησα πως ξεχάσατε τις πορείες στην αμερικανικη πρεσβεια και τα συνθήματα.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι «η προβλεψιμότητα στην εξωτερική πολιτική είναι πλεονέκτημα» και συνέχισε λέγοντας «πράγματι είπα στις ΗΠΑ ότι είναι καλό να είσαι προβλέψιμος. Απρόβλεπτος ήσασταν εσείς το πρώτο εξάμηνο του 2015 και είδαμε που μας οδηγήσατε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here