Pocket Festival

Ένα φεστιβάλ διαφορετικό από όσα έχουμε παρακολουθήσει διοργανώνεται αυτόν τον Οκτώβρη στην Αθήνα. Το Pocket Festival, που φιλοξενείται από τον εκδοτικό οίκο Γαβριηλίδη και θα λάβει χώρα από τις 10 έως τις 15 Οκτωβρίου στο Poems & Crimes, είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεται από το όνομά του: η συνάντηση παραστάσεων χορού, θεάτρου και μουσικής σε ένα εγχείρημα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα μεγάλα, πολυέξοδα φεστιβάλ που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Τι συνδέει όλες τις παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ; Η συναντίληψη των παραγωγών ότι η τέχνη μπορεί να δημιουργηθεί και με μικρό κόστος, μέσα από μικρές παραγωγές, οι οποίες όμως δεν υπολείπονται σε ποιότητα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, για την προώθηση δηλαδή της  νοοτροπίας του «μικρού» επιλέχτηκε και ο χώρος όπου θα παρουσιαστεί το Pocket Festival, που είναι μια αίθουσα βιβλιοπαρουσίασης.

Το εν λόγω εγχείρημα για πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, ξεκινώντας ένα πείραμα που στοχεύει να αλλάξει τη νοοτροπία που υπάρχει γύρω από την τέχνη. Οι διοργανωτές ελπίζουν, μέσα από την πρόκληση που θέτουν τόσο στο κοινό όσο και τους ίδιους τους τους εαυτούς, να συνυπάρξουν με ανθρώπους που μπορούν να δημιουργήσουν μια παρέα ανταλλαγής και πρόσμειξης τεχνών παραστατικών, τεχνολογικών, περφόρμανς, video art, κ.ά. και στοχεύουν στη συνέχιση του εγχειρήματος και την επόμενη χρονιά, με μια μεγαλύτερη συνάντηση Ελλήνων και ξένων παραγωγών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, όπως αναρτήθηκε στη σελίδα των εκδόσεων Γαβριηλίδη, έχει ως εξής:

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:30: «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας»

Του Δ. Δημητριάδη

Σε σκηνοθεσία-ερμηνεία Χρύσα Καψούλη,

μουσικό αυτοσχεδιασμό επί σκηνής Nalyssa Green, κοστούμι-visual design Αντώνης Βολανάκης, βίντεο Μύρνα Τσάπα .

22:00: Νέων Συνθέσεις Πέντε νέες χορεύτριες απόφοιτες της Κ.Σ.Ο.Τ. σε δικές τους συνθέσεις. Λήδα Δουμουλιάκα, Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη, Χριστίνα Σκουτέλα, Σουζάνα Μπαζιώτη, Ναταλία Μπάκα.

 

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:30: «Η Αναγνώριση»

Μονόλογος του Άκη Δήμου με τη Γιώτα Φέστα.

22:00: Νέων Συνθέσεις Πέντε νέες χορεύτριες απόφοιτες της Κ.Σ.Ο.Τ. σε δικές τους συνθέσεις. Λήδα Δουμουλιάκα, Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη, Χριστίνα Σκουτέλα, Σουζάνα Μπαζιώτη, Ναταλία Μπάκα.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:30: «Και Μαύρη και Σκλάβα και Ποιήτρια»

Πρωτότυπα κείμενα και μαρτυρίες που συνοδεύονται με μαύρη μουσική. Σύνθεση κειμένων, σκηνοθεσία Σπύρος Δομαζάκης, τραγούδι Σοφία Ανδριανού, Πιάνο Παντελής Μπενετάτος παίζουν οι: Grace Nowke και Michael Afolayan.

22:00: Jaffa Οι Jaffa duo των Σταμάτη Ζαφειρόπουλου (Νέϋ) και Φοίβου Βλάχου (Πιάνο), ένας τόπος συνάντησης της οθωμανικής αριστοκρατίας, του γαλλικού ρομαντισμού και της μηδενιστικής επανάληψης.

 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:30: «Το Τυχερό Λαχείο και άλλα δύο διηγήματα»

του Άντον Τσέχωφ

Αναλόγιο με τη Μάνια Παπαδημητρίου, Ανδρέα Μαβραγάνη, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη και Τάσο Αντωνίου (παίζει και κιθάρα).

22:00: Σε λα μινόρε Έντεχνο Ελληνικό τραγούδι με πιάνο και φωνή. Ελεάννα Φινοκαλιώτη & Ηλέκτρα Σαρρή.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:30: «ΝΙΝΑ 2»

Μονόλογος με την Κάτια Σπερελάκη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

22:00 En Irini μουσικές από πολλές χώρες του κόσμου. Φωνή Ειρήνη Πολυδώρου, κιθάρα Νίκος Αθανασάκης.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:30: «Τα μάτια της Έλσας»

από το ποίημα του Λουί Αραγόν.

Σκηνοθεσία Αθηνά Κεφαλά. Παίζει μουσική, συνθέτει & αυτοσχεδιάζει ο Μαρίνος Κωστόπουλος. Παίζουν οι: Χρύσα Καψούλη, Νατάσσα Κρητικού, Νιόβη Πεπέ. Τα ποιήματα διαβάζουν σε προβολή ο Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Θωμάς Τσαλαπάτης. Μετάφραση ποιημάτων Άννα Φιλίνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here