ΠΝΟ: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης, κατεβαίνουν τα μέλη της ΠΝΟ.

Την Παρασκευή 31/8 η συνάντηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την ένωση των ακτοπλόων στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για το θέμα της υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα στην ακτοπλοΐα, απέβη άκαρπη.

Υπενθυμίζεται ότι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019 κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ .

Σε πλήρη δραστηριότητα βρίσκονται τα σωματεία – μέλη της ΠΝΟ.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού – ΠΕΝΕΝ «δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπογράψει συλλογική σύμβαση εάν δεν γίνουν αποδεκτά τα παραπάνω αιτήματά της. Αντίθετα θα συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα της οι διεκδικήσεις αυτές να γίνουν υπόθεση όλων των Ναυτεργατών.

«Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να πάρουμε στα χέρια μας την επιτυχία του απεργιακού αγώνα, με μαχητικότητα να αντιμετωπίσουμε την ένταση της επίθεσης των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, σε βάρος των δικαιωμάτων μας, να καταδικάσουν τους εκπροσώπους των εφοπλιστών», τονίζουν από κοινού οι διοικήσεις των σωματείων Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΕΜπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here