«Πνίγηκε» η Αθήνα από τη νεροποντή – Προβλήματα σε Πάτρα, Αρτα, Μεσολόγγι

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(ΣΩΤ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Η καταιγίδα ήρθε και στην Αθήνα με έντονη βροχοπτωση που πλημμύρισε αστραπιαία τους δρόμους και προκάλεσε προβλήματα σε υπόγειες κατοικίες αλλά και στους δρόμους.

Η κακοκαιρία έχει ήδη πλήξει τη μισή Ελλάδφα και βελτίωση αναμένεται σταδιακά απο το βράδυ. Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις έχουν προκληθεί προβλήματα σε Άρτα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Πάτρα. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων έχουν σημειωθεί και πολλές κοπές δέντρων.

την Πάτρα η καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Μάλιστα, από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε και τραυματίστηκε μία γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και, όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά, παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

 

‘Εχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα στην πόλη του Μεσολογγίου, ενώ λόγω των ισχυρών  ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Εκτός από πλημμύρες στο Μεσολόγγι σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση  με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα αντλιοστάσια όμβριων και το Μεσολόγγι να πλημμυρίσει μέσα σε λίγα λεπτά.

Αν και η μπόρα έχει κοπάσει, το αντλιοστάσιο απορροής όμβριων που βρίσκεται στην περιοχή έχει υποστεί βλάβη εξαιτίας της διακοπής ρεύματος και βρίσκεται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απορροφήσει τον μεγάλο όγκο του νερού.

Βλάβη έχει υποστεί και το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ που είναι κοντά στο ΤΕΙ και έτσι τα νερά κατευθύνονται προς την πόλη του Μεσολογγίου.

Ο δήμος έχει στείλει εκσκαπτικά μηχανήματα για να δημιουργήσουν αναχώματα και να αλλάξει η ροή του νερού -να κατευθυνθεί  προς τη θάλασσα.

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Επίσης, καταιγίδα  έπληξε και  την Πάτρα, όπου επίσης προκλήθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και σε καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.  Σημειώθηκε και εκεί  διακοπή ρεύματος αλλά κράτησε λιγο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here