Πνίγηκε 12χρονος στα Βατερά Λέσβου, σε ακτή με θαλάσσια παιγχνίδια και ναυαγοσώστη

Πνίγηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στα Βατερά  12χρονο αγόρι, κάτοικος Αγιάσου , ενώ έπαιζε σε επιχείρηση που διατηρεί φουσκωτά παιχνίδια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την προσπάθειά του να κάνει βουτιά μπλέχτηκε σε κάποιο σχοινί βάρκας.

Τα Βατέρα όπως γράφει το lesvosnewsnet έχουν Γαλάζια Σημαία και στη συγκεκριμένη ακτή λειτουργεί επιχείρηση που δινει βραχιολάκι στους επισκέπτες και διαθέτει ναυαγοσώστη.

Η πρώτη αντίδραση της επιχείρησης ήταν πως το αγοράκι δεν είχε βραχιόλι και δεν είχε περάσει απο την προβλεπομένη διαδικασία. Να υποθέσουμε οτι δεν εννοούν πως ο ναυαγοσώστης έχει το νου του μόνο στα παιδιά με βραχιολάκι, αλλά ότι κατά τη διαδικασία πιθανόν τα παιδιά ενημερώνονται για κάποιους κινδύνους.  Επίσης δεν ξέρουμε αν το αγοράκι βρισκόταν μέσα στην περιμετρική ζώνη της επιχείρησης ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.gr το 12χρονο παιδί πάντως κολυμπούσε μπροστά από την επιχείρηση και έκανε βουτιές. Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι το άτυχο παιδί βρέθηκε από λουόμενους κοντά σε ένα φουσκωτό παιχνίδι χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.
Αμέσως το έβγαλαν στην ακτή όπου δύο ναυαγοσώστες του πρόσφεραν τις προβλεπόμενες σε τέτοιες περιπτώσεις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μετέφεραν το μικρό παιδί  στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου όπου οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το σώσουν. Μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά δυστυχώς το άτυχο παιδάκι δεν επανήλθε.

Ηταν αλβανικής καταγωγής, ζουσε με την οικογένειά του στην «ορεινή» Αγιάσο και είχε κατεβεί στα Βατερά για μπάνιο -άγνωστο αν συνοδευόταν από τους γονείς του.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here