Πλειστηριασμοί: Ενταση και επεισόδια σε Αθήνα-Θεσσ/νίκη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τεταμένο κλίμα με αντεγκλήσεις και επεισόδια, επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης, στα Ειρηνοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου επιχειρήθηκε να γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων. Οπως είναι γνωστό οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων όταν η απαίτηση υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, μέλη συλλογικοτήτων που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αντιπαρατέθηκαν με συμβολαιογράφους και αστυνομικούς. Μάλιστα κατήγγειλαν συμβολαιογράφους ότι επιχείρησαν να προχωρήσουν τη διαδικασία στο κυλικείο, εκτός δικαστικής αίθουσας, όπως μετέδωσε ο Alpha. Μια εκ των συμβολαιογράφων προσήχθη από τις αρχές για εξακρίβωση στοιχείων μετά από καταγγελία βιαιοπραγίας εις βάρος μιας γυναίκας μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Ενταση επικράτησε και στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου της Θεσσαλονίκης μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Αστυνομία.

Σύμφωνα με το thestival.gr,  μέλος του Συντονισμού ανέβηκε στην έδρα και απαίτησε από τους συμβολαιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα να αποχωρήσουν.  Η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τον διαδηλωτή. Οι υπόλοιπο συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει για αρκετή ώρα ένταση τόσο στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, όσο και έξω από αυτή, ενώ προς την έδρα πετάχτηκε και μπουκάλι με νερό.

Την ίδια στιγμή οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν.

Άνδρες της Αστυνας προσπάθησαν να συλλάβουν δύο άτομα ωστόσο με παρέμβαση των μελών του συντονισμού δεν τα κατάφεραν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης είχε ανακοινώσει την απόφαση να μην επιτρέψει κανένα πλειστηριασμό από δω και στο εξής μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και να βρεθεί ένας νόμος που θα προστατεύει την λαϊκή κατοικία και περιουσία πήρε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here