Πληροφορίες ότι έγιναν διαπραγματεύσεις Ελλήνων και Τούρκων στον Εβρο πριν την σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών

Για διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ελληνικών και τουρκικών στρατιωτικών τοπικών αρχών στο σημείο των συνόρων όπου συνελήφθησαν οι Ελληνες στρατιωτικοί, οι οποίες κράτησαν μια ώρα, κάνει λόγο ο ΑΝΤ1.

Επικαλούμενος στρατιωτικές πηγές, μετέδωσε πως όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από τους Τούρκους, ο Έλληνας ανθυπολοχαγός κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον Ταξίαρχο της περιοχής του εξηγώντας του τι είχε συμβεί. Η συνομιλία τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κράτησε πάνω από δέκα λεπτά.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες απο αξιόπιστες στρατιωτικές πηγές,  η απάντηση που εισέπραξε ο Ταξίαρχος, μετά απο μακρά συζήτηση, ήταν ότι δεν μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, καθώς το θέμα είχε ήδη ανατεθεί στην τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Η εξέλιξη αυτή, εάν είναι αξιόπιστη, δείχνει την πρόθεση της τουρκικής ηγεσίας να «χρησιμοποιήσει» τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, ως εργαλεία για να πιέσει την Ελλάδα και να εγείρει εμμέσως απαιτήσεις συμψηφισμού με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζητά η Τουρκία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here