Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, κατώτερου μισθού ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτερου μισθού και των λοιπών εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί καθώς επίσης και η απαίτηση για κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα για τη μη περαιτέρω περικοπή συντάξεων, έθεσε στον υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, αντιπροσωπεία του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ο υπουργός απήντησε ότι, παρόλο που αρκετά από τα θέματα που ετέθησαν αποτελούν αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή τους.

Η αντιπροσωπεία, που επισκέφθηκε τον υπουργό στο γραφείο του την Παρασκευή, αποτελούνταν από την Δέσποινα Σπανού, συντονίστρια του Τμήματος και τα μέλη Ακούλογλου Γεωργία, Βαμβακά Γιώργο, Γεωργόπουλο  Σωτήρη, Καπράνα  Ζήση και Κυριακούλια Παναγιώτη.

Στη  συνάντηση αναδείχθηκαν από τα μέλη του Τμήματος προβλήματα που αφορούν την εργασία – τα οποία έχουν γίνει οξύτερα λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης – , τα συνταξιοδοτικά ζητήματα, την υγειονομική περίθαλψη ως και ζητήματα που αφορούν απολυμένους εργαζόμενους.  Κατατέθηκε επίσης  το πόρισμα του Τμήματος και της αρμόδιας επιτροπής για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Από τα μέλη τη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι είναι άμεση ανάγκη η νομοθετική παρέμβαση για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτερου μισθού και των λοιπών εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν καταργηθεί καθώς επίσης και η απαίτηση για κατοχύρωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιδιαίτερα για τη μη περαιτέρω περικοπή συντάξεων, θέματα για τα οποία είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο προεκλογικό του πρόγραμμα όσο και στις προγραμματικές του δηλώσεις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here