Πλήρη ανεξαρτησία της Βολιβίας από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα, κήρυξε ο Εβο Μοράλες

Στις 22 Ιουλίου, ο επί σχεδόν 11 χρόνια εκλεγμένες πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, κήρυξε επίσημα την ανεξαρτησία της χώρας του από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα. Η μέρα δεν ήταν τυχαία. Ηταν η επέτειος της ίδρυσης των δύο διεθνών οικονομικών οργανισμών, που άρχισαν να λειτουργούν με  απόφαση της διεθνούς διάσκεψης του Μπρέτον Γούντς, στις 22 Ιουλίου 1944.
Οπως έγραψε στο Twitter ο Βολιβιανός πρόεδρος, . «αυτοί οι ιργανισμοί καθόρισαν την οικονομική μοίρα της Βολιβίας και όλου του κόσμου. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουν κατακτήσει πλήρη ανεξαρτησία απέναντί τους».
Σύμφωνα με τον Εβο Μοράλες, η εξάρτηση της Βολιβίας από αυτούς τους οργαισμούς ήταν τόσο μεγάλη, καθώς το ΔΝΤ  διέθετε γραφείο μέσα στην έδρα της κυβέρνησης και συμμετείχε στις συσκέψεις! (σ.σ Κάτι μας θυμίζει αυτό, ε;).
Από το 2006, ένα χρόνο μετά την εκλογή Μοράλες στη προεδρία, οι δαπάνες για υγεία, εκπαίδευση και προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας αυξήθηκαν πάνω από 45%!
Η Βολιβία βρίσκεται ήδη στη διαδικασία να γίνει μέλος της κοινής Αγοράς των Νοτίων, στη Λατινική Αμερική, γνωστή ως Mercosur. Για το σκοπό αυτό ο Μοράλες συμμετείχε σε σχετική συνάντηση στην Αργεντινή,την περασμένη βδομάδα.
Πληροφορίες από telesur
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here