Πλήγματα κατά τζιχαντιστών και στη Συρία μελετά η Γαλλία

Την συμμετοχή της σε αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους και στην επικράτεια της Συρίας μελετά το Παρίσι,σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι τώρα το Παρίσι μετέχει στη διεθνή εκστρατεία κατά των τζιχαντιστών, με πλήγματα μόνο στο Ιράκ(είναι η αποκαλούμενη επιχείρηση Καμήλα).

Στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος Ολάντ αναμένεται να δώσει μηνύματα για τις προθέσεις του καθώς οι επιχειρήσεις στη συριακή επικράτεια είναι πολύ πιο ευαίσθητο θέμα. Σε αντίθεση με τη Βαγδάτη, που έχει ζητήσει τις επιχειρήσεις, η Δαμασκός του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει αρνηθεί κάθε συνεργασία με τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η συνήθως καλά πληροφορημένη Monde το Σάββατο, η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη εξετάσει επέκταση της συμμετοχής της και στο «συριακό σκέλος» των επιχειρήσεων και «δεν το αποκλείει».

Σύμφωνα με την  εφημερίδα, πιθανοί λόγοι της αλλαγής στάσης του Παρισιού, είναι η ενίσχυση του προσφυγικού ρεύματος από τη Συρία στην Ευρώπη, η αδυναμία των μέχρι τώρα επιχειρήσεων να εξαλείψουν την ISIS αλλά και το ενδεχόμενο ενίσχυσης της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here