Πλατινί: «Έχω τη συνείδησή μου καθαρή»

Ο Μισέλ Πλατινί στον αποχαιρετιστήριο λόγο του στο έκτακτο συνέδριο της UEFA στο Λαγονήσι, υποστήριξε ότι φεύγει από την προεδρία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τη συνείδησή του καθαρή, τονίζοντας ότι συνεχίζει τον δικαστικό του αγώνα.

Ο Γάλλος πήρε τον λόγο στο ξεκίνημα του συνεδρίου στο 12ο Κογκρέσο της UEFA και, μεταξύ άλλων, είπε:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά εμφανίζομαι μπροστά σας για την τελευταία μου ομιλία. Από εδώ και πέρα θα συνεχίσετε χωρίς εμένα για λόγους που δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Εχω την συνείδησή μου ήσυχη και συνεχίζω τον δικαστικό μου αγώνα. Τους ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του. Το βασικό είναι το ποδόσφαιρο. Από παιδί έπαιζα ποδόσφαιρο.

Μόλις τελείωσε η καριέρα μου συνέχιζα να υπηρετώ το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί πολλοί το ξεχνούν. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά πέντε ετών. Ολοι κλωτσάμε μια δερμάτινη μπάλα. Αυτό το παιχνίδι είναι ομαδικό. Και η ομάδα βάζει τους προσωπικούς εγωισμούς στο παρασκήνιο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και το πιο απλό άθλημα. Μαζί προσπαθήσαμε να το προστατέψουμε. Θα συνεχίσετε αυτήν την προσπάθεια χωρίς εμένα. Οπως είχα πει στη δική μας συνέλευση το παιχνίδι πριν γίνει προϊον πρέπει να είναι θέαμα.

Ο κόσμος όπως κι εγώ ονειρεύεται ένα καλύτερο παιχνίδι. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν μια σέλφι με τον Μπενκεμπάουερ, με τον Ζιντάν, με τον Ρονάλντο. Μαζί πετύχαμε πολλά. Κάναμε πολλά και νομίζω το τρένο είναι στο σωστό δρόμο. Ομως έχουμε πολλά να κάνουμε για να μείνει ζωντανό παρά τις απειλές. Ενα είναι το ποδόσφαιρο και αυτό δεν ανήκει ούτε στην FIFA ούτε στην UEFA.

Θέλω να πω ένα ευχαριστώ γι αυτά τα εννέα χρόνια. Νομίζω κάναμε καλή δουλειά. Νομίζω πως είστε υπερήφανοι γι’ αυτά που πετύχαμε όλοι μαζί. Γι’ αυτό και ήθελα να εμφανιστώ μπροστά σας στις 55 ομοσπονδίες που με εκλέξατε. Να σας πω ένα ευχαριστώ».

ÅÊËÏÃÅÓ ÏÕÅÖÁ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here