Πλακιωτάκης: «Παράνομη εισβολή» ο ερχομός προσφύγων στην Ελλάδα

Με σκληρή ακροδεξιά γλώσσα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης χαρακτήρισε «παράνομη εισβολή στην Ελλάδα» την έλευση μεταναστών και προσφύγων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, διωγμένοι από τους πολέμους και την πείνα από τις πατρίδες τους.

Την ώρα που ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ, Φίλιππο Γκράντι, άδειασε την κυβέρνηση για το προσφυγικό στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία αυτών που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας είναι πρόσφυγες, έρχεται ο υπουργός Ναυτιλίας, αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των περιπολιών, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών, με σκοπό να σταματήσει η παράνομη εισβολή στη χώρα!

Ο υπουργός υπερθεμάτισε για κατασκευή των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης που προορίζονται πλέον για πρόσφυγες και μετανάστες. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης επανέλαβε για άλλη μια φορά την πάγια κυβερνητική απόφαση αλλά και την «αναγκαιότητα» να γίνουν τα κλειστά κέντρα κράτησης για τους μετανάστες..

Τόνισε μάλιστα ότι οι καταγγελίες της Άγκυρας ότι οι Έλληνες λιμενικοί φτάνουν στο σημείο να πυροβολούν τους πρόσφυγες, είναι παντελώς αβάσιμες και εκτοξεύονται εκ του πονηρού, για να «σκεπάσουν» τις δικές της παρανομίες.

Υποστήριξε επίσης, ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και η Ε.Ε. που ανέχεται αυτή την τακτική της Άγκυρας.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Όπως είπε, η Τουρκία ήταν και παραμένει απομονωμένη και συνεχίζει την συνηθισμένη της τακτική της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη ακριβή γνώση του περιεχομένου της και γι’ αυτό έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here