Π.Λαφαζάνης: Δεν αποδέχομαι τα περί αποστασίας.Η Αριστερά είναι παντός καιρού

ΦΩΤΟ:INTIME

«Αν και η Αριστερά απολέσει την αξιοπιστία της, τότε κινδυνεύει να χάσει η ίδια την ψυχή της και η δημόσια ζωή το ύστατο καταφύγιό της. Και ειλικρινά δεν θα μπορεί να υπάρξει χειρότερη τραγωδία από αυτή για το μέλλον της χώρας», γράφει σε άρθρό του στα Νέα σήμερα Σάββατο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι δεν αποδέχεται τους «αναγκαστικούς μονόδρομους και τις ανόητες και ανιστόρητες κατηγορίες της «αποστασίας» για όσους τους αμφισβητούν. Πολύ δε περισσότερο δεν αποδέχομαι ότι η δημοκρατία στην πατρίδα μου, στην ελληνική Βουλή και στα κόμματα πρέπει να ενοχοποιείται, προκειμένου να θριαμβεύει στο «προτεκτοράτο» της Αθήνας η συναινετική σιωπή των αμνών ή η ηχηρή αποδοχή ως «αναγκαίου κακού» του νέου Μνημονίου».

Και σημειώνει: «Δεν παραδίδω ποτέ μαθήματα πολιτικής ηθικής και πολιτικής ορθότητας σε κανέναν. Απεχθάνομαι όσο τίποτα έναν τέτοιο ρόλο. Η πολιτική κυρίως κρίνεται από τις συνέπειες των επιλογών» τονίζει.

Επιμένει ότι υπάρχουν εναλλακτικές απαντήσεις και επισημαίνει ότι το ευρώ έχει αναχθεί  ως το «ιερόν και όσιον» της εγχώριας καπιταλιστικής ολιγαρχίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here