Πήξαμε στους Κολεγιόπαιδες -Είμαστε μια ευχάριστη παρέα – Φίσκα στο Κολέγιο η Βουλή και τα ΜΜΕ

Σταθερά η Βουλή αλλά και τα ΜΜΕ <<κολλεγιοκρατούνται>> απο την εποχή που το κολλέγιον γραφόταν με δυο λάμδα μέχρι σήμερα.

Είναι δε γνωστό ότι η «κράτηση» γίνεται από το μαιευτήριο και οι γονείς έχουν τέτοια πρεμούρα μην τυχόν και κριθούν υπεράριθμοι, που «κατοχυρώνουν» θέση προτού καλά-καλά το μωρό τους σαραντίσει.

Το Κολέγιο Αθηνών συνεχίζει να παράγει την άρχουσα τάξη στο τριγωνο της αμαρτίας, δηλαδή πλουτοκράτορες, πολιτικοί, εκδότες (το πρώτο και το τρίτο  ενιοτε, αλλά βεβαίως όχι πάντα,  ταυτίζονται)  Είναι δε πολλοί και οι των ΜΜΕ, απλοί δημοσιογράφοι που ομως θέλουν «κάτι καλύτερο για το παιδί» που φροντίζουν να χώσουν εκει το τέκνο χώνοντας βεβαίως και 10.000 ευρώ το χρόνο -απο το προνήπιο μέχρι και το Λύκειο. Και εκεινη η μονιμη  λίστα αναμονής με τους γονείς να καρδιοχτυπούν μη τυχόν και το παιδί τους ξεπέσει σε άλλο σχολείο, είναι ουσιαστικα  ένας τρόπος για να μη μπει εκει μέσα όποιος κι όποιος -καθότι ένα δεκάρικο το χρόνο έχουν αρκετοί, πόσοι όμως από αυτούς ειναι άξιοι να  συχρωτίζονται π.χ. με έναν  Σαμαρά ή με μία Λάτση; Ιδού η απορία.

Πολλοί νομιζουν ότι μονον οι της ΝΔ τρέχουν να γράψουν εκει τα παιδιά της. Λάθος. Κολεγιόπαιδο είναι και ο Γιωργάκης Παπανδρέου (ο πρώην Πρωθυπουργός) και ο Γιώργος Καμινης. Ο δε Γιώργος Παπανδρέου ήταν όπως και ο πατέρας   του στο κολέγιο, καθώς και τα αδέλφια του. Επίσης κολεγιόπαις και ο υπουργος Οικονομικων του Σημιτη  Γιώργος Παπακωνσταντινου.

Ο Παπακωνσταντίνου ήταν μαλιστα  Ρηγάς -άλλος ένας <<αριστερός>> που τρύπωσε εκεί λόγω του θείου του, μάλλον όμως ως ρουσφέτι παρά ως πέμπτη φάλαγγα επαναστατών. Εκανε παρέα αδιακριτως πάντως με τους συμμαθητές του, τον  Άγγελο Φιλιππίδη (πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού και διοικητικό στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), με τον  Γιώργο Τανισκίδης (με θητεία σε Millenium, Proton), αλλά και με τον μικρότερό του Χρήστο Χατζηεμμανουήλ (πρώην πρόεδρο ΟΠΑΠ), τον Μάκη Βορίδη (με καριέρα στη δεξιά σε ΕΠΕΝ, ΛΑΟΣ και Νέα Δημοκρατία) και τον Σάμπι Μιωνή (βαθύπλουτος επενδυτής που είναι στη λίστα Λαγκάρντ). Ανάμεσα στους συμμαθητές του Παπακωνσταντίνου και ο πρώην υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης,  ο Νίκος Στυλιανίδης (πρώην σύμβουλος υπουργείου) και ο Νίκος Γεωργιάδης (πρώην βουλευτής).

Επίσης στο κολέγιο έγραψε τα παιδιά του ο πρώην υπουργός του  ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, καθότι άλλο ο  σοσιαλισμός των γονέων και άλλο το ριζικό του παιδιού σου. Επίσης εκεί έγραψε το παιδί του  για να του εξασφαλίσει καλές περέες, ο  Γιάννος Παπαντωνίου

Κολέγιο τελείωσε και το παιδί του πρώην ηγέτη  του Συνασπισμού  Νικου Κωνσταντόπουλου από το δεύτερο γάμο του με την ιστορικό Φωτεινή Τομαή (η οποία πολιτεύθηκε με τη ΝΔ)

Απο δημοσιογράφους-εκδότες  κολεγιόπαιδες είναι οι  Γιώργος Κύρτσος, τα αδέλφια  Καψήδες, ο Αλέξης Παπαχελάς,  τα παιδιά του Μπόμπολα, τα παιδιά του Ψυχαρη, αλλα και νεων παραγοντων του Τύπου (Γ. Φιλιππάκης, Χαβουτης), η κορη του δημοσιογράφου (ο οποίος  ξεκινησε απο το ΚΚΕ κάποτε) Παύλου Τσίμα, το παιδί του  Λάμπη Ταγματάρχη, του πρώην διευθυνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, ο γιος της παρουσιάστριας Μαρίας Μπακοδημου, το παιδί του Θόδωρου Ρουσοπουλου και της  Μ. Ζαχαρέα, ο γιος του αρχικά δημοσιογράφου και εν συνεχεία υπουργού Παιδείας Πέτρου Εθυμιου, η κόρη του Γιάννη Πρετεντέρη, ο γιος του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου και άλλοι.

Μαλιστα πολλά απο τα παιδιά των «νέων τζακιών» της Ελλάδας, κυρίως παιδιά δημοσιογράφων,  αποφοίτησαν απο το κολέγιο την ίδια χρονιά με τον γιο του ολυμπιονίκη της άρσης βαρών και πρώην βουλευτή Πύρρου Δήμα,  την κόρη της Παπαλεξοπούλου της τσιμεντοβιομηχανιας Τιταν , το γιο του  διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τραπέζης Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, το γιο του δημάρχου Ψυχικού και λοιπών προσώπων με το κολέγιο ας πούμε, πιο φυσικό τους χώρο. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίσα και όμοια, αυτό να λέγεται για να μην ξεχνιόμαστε. Και εκει δεν ισχύει η ατάκα του Βουτσά «τρούπωσα, τρούπωσα»…

Η Νέα Δημοκρατία κατέχει βεβαια τα πρωτεία σε κολεγιοσπουδές, γιατι δεν είναι νεόπλουτοι -πλούτιζαν επι δεκαετίες προηγουμένως.

Κολέγιο τελείωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα τρία του  παιδιά εκεί πάνε σχολείο βέβαια, τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, όλο το Μητσοτακέικο βασικά του Κώστα Μπακογιάννη εννοείται περιλαμβανομένου (και μάλλον ήδη έγραψε το βρέφος του με τη Σια Κοσιωνη εκεί, να παίρνε σειρά το παιδί),  η   Ολγα Κεφαλογιάννη και όλοι οι Κεφαλογιάννηδες εν γένει, ο Μιχάλης Λιάπης, πρώτος εξάδελφος του συμμαθητής βέβαια του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή  -ξέρετε, ο Λιάπης που δεν είχε να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και συνελήφθη με  πλαστές πινακιδες…. Πάντως αν και δεν είχε να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είχε να δίνει  10.000 το χρονο  για να τελειώσει πέρσι  το Κολέγιο και το παιδί του. ΑΥΤΟ κι αν ειναι θυσία

Αλλά μακάρι όλες οι ανομίες της άρχουσας τάξης και αρκετών συμμαθητών του γραφικού Λιάπη να ήταν τόσο αφελείς οσο οι δικές του…

Το Κολέγιο Αθηνών ιδρύθηκε το 1925 με πρωτεργάτες τον Εμμανουήλ Μπενάκη και τον Στέφανο Δέλτα (σύζυγο της Πηνελόπης) και με την υποστήριξη Αμερικανών εκπαιδευτικών, όπως ο Bert Hodge, Διευθυντής της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.Το 1980 δημιουργήθηκε το αδελφό σχολείο, το  Κολέγιο Ψυχικού. Και τα δύο σχολεία ανήκουν στο Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα, σωματείο μη κερδοσκοπικό, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται στο Ψυχικό (Γυμνάσιο – Λύκειο – International Baccalaureate) και στην Κάντζα Αττικής (δύο Δημοτικά σχολεία: Μποδοσάκειο και Λάτσειο).

Ο Στέφανος Δέλτας απέκτησε τρία παιδιά και η μια κόρη του είναι γιαγιά του Αντώνη Σαμαρά.

ΑΣΦΑΛΩΣ λοιπόν  κολαγιόπαις και ο  Αντώνης Σαμαράς,  και ο αδελφός του ο Αλέξανδρος Σαμαράς, πρώην πρόεδρος του ιδρύματος στο οποίο ανήκει το Κολλέγιο. Είναι  δισέγγονα του Στέφανου Δελτα, που συνίδρυσε το Κολέγιο με το Μπενάκη τω καιρώ εκείνω. Εξ ου και ήταν τρομερό σοκ ένας γόνος ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ (!!!) ) να γίνει τσακωτός να αντιγράφει. Eξ ου και παρότι πέθανε η καθηγήτρια που του μηδένισε το γραπτό, ακόμα και στον τάφο την βρίζουν, γιατί προφανώς δεν τους φτάνει που την απέλυσαν επειδή… φαντάστηκε την αντιγραφή και την κατηγόρησαν έμμεσα ότι … μισουσε τον πατέρα Σαμαρά, όχι, αυτά δεν ήταν αρκετά για τους απογόνους εκείνων που ίδρυσαν το κολέγιο. Όχι, πρέπει να μην μεινει κανένα ίχνος της γενναίας αποφασης που ειχε πάρει η εκπαιδευτικός εκεινη….

Κολεγιόπαις είναι και ο  Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.  Ένα χρόνο πριν από τον Λουκά Παπαδήμο (ασφαλώς κολεγιόπαις και εκείνος)  το 1965 αποφοίτησε ο διοικητής της ΕΤΕ Μιχάλης Βρανόπουλος. Ο πρώην πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας Νίκος Εμπέογλου αποφοίτησε το 1955, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος το 1976 και ο πρόεδρος των επιχειρήσεων ακτοπλοΐας Απόστολος Βεντούρης το 1983.

Φέτος στη συγκινητική αποφοιτηση (ξέρετε, αυτό το ευρύτατα διαδεδομένο πατροπαράδοτο ελληνικό έθιμο, όπου πετάς τη σκούφια σου) βρέθηκαν τα παιδιά του κατασκευαστή Αρη Βωβού,του  επιχειρηματία ειδών ένδυσης Σάμι Φάις, ο γιος της πρώην υπουργού της Ν.Δ., Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, ο εγγονός του Μιλτιάδη Έβερτ, ο γιος του  Πέτρου Σουρέτη, διευθύνοντα συμβούλου  της Intrakat, το παιδί του  Φιλάρετου της Alpha Bank,  του Βερίγου, γενικού διευθυντη  Ανθρωπίνου Δυναμικού στα ΕΛ.ΤΑ (Eurobank)

Κολέγιο τελείωσε και η  κόρη του Αλογοσκούφη, τα παιδιά του Σκλαβενίτη αλλά και  ο γιος του Θωμά  Λιακουνάκου,

Επίσης στο κολέγιο έστειλε την κόρη του ο τραγουδιστης και συνθέτης Γιώργος Νταλάρας, την κόρη της η  Ευγενίας Μανωλίδου, όπως και την κόρη τους η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Πριν λίγα χρόνια αποφοίτησαν απο εκεί τα παιδιά του  Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου, τα παιδιά του Γιώργου Παπανδρέου,της Λούκας Κατσέλη, του  Γιώργου Βουλγαράκη, του Κασιδόκωστα και της Λάτση, εννοείται βεβαίως των Βαρδινογιάννηδων  και άλλων πολλών, αλλά οχι πάρα πολλών.  Γιατί τα παιδιά πρέπει να κάνουν τις σωστές παρέες

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here