Πιτσιόρλας: Θα τηρήσουμε απόλυτα όσα έχουμε συμφωνήσει

Ο υφυπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει απολύτως όλα όσα έχει συμφωνήσει.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά» και σχολιάζοντας δηλώσεις άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν ή να παγώσουν οι περικοπές στις συντάξεις την 1-1-2919, είπε:

«Αναφέρεστε σε περιφερειακές δηλώσεις και όχι σε δηλώσεις του πρωθυπουργού ή του κ. Τσακαλώτου. Αυτή είναι μια συζήτηση που γίνεται κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης, αυτό που έχει σημασία είναι τι λέει η κυβέρνηση, τι λέει ο πρωθυπουργός και τι λένε οι υπουργοί που χειρίζονται το θέμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα όσα συμφωνήσαμε θα τα τηρήσουμε αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα διατηρήσουμε την δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία και συγκράτηση που έχουμε πετύχει αυτά τα χρόνια. Δεν θα ακυρώσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού, δεν θα κλοτσήσουμε την καρδάρα τώρα στο τέλος, αυτά που πετύχαμε πρέπει να τα διατηρήσουμε».
Συμπλήρωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές με την μεγάλη εικόνα και όχι φοβούμενος κάποιες δύσκολες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής: «Εμείς θα πάμε στις εκλογές επικαλούμενοι ένα τεράστιο έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή η έξοδος από τα μνημόνια και η ολοκλήρωση του προγράμματος και η στροφή που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, δεν θα πάμε σε εκλογές φοβούμενοι κάποιες πλευρές που όντως είναι δύσκολες αλλά είναι αναγκαίες, αυτά τα θέματα τα έχει λύσει κυβέρνηση.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here