Πιτσιόρλας: Δεν θα κάνουμε πίσω λόγω του συλλαλητηρίου

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, επειδή θα γίνει ένα δεύτερο μεγάλο συλλαλητήριο», δήλωσε αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτήν την επιλογή «γνωρίζοντας ενδεχομένως, ότι θα προκύψει ένα θέμα στη συνοχή της κυβέρνησης και θεωρώντας, όμως, ότι υπάρχει βάση να συνεννοηθούμε για να λύσουμε το πρόβλημα».

Μιλώντας σε εκδήλωση του «Δικτύου Αριστερών Δημοκρατών» σε αίθουσα του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με θέμα την «Κοινή ασφάλεια και η Συνανάπτυξη των Βαλκανίων και η σχέση με τη FYROM», ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι «θεωρούμε πως στο θέμα αυτό αξίζει τον κόπο να προχωρήσει η κυβέρνηση αποφασιστικά, ξέροντας ότι έχει και κάποιους κινδύνους για αυτήν. Αλλιώς, δεν μπορεί να γίνει όμως».

Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε πως η χώρα θα απελευθερωθεί πραγματικά από την επίλυση αυτού του προβλήματος. Άρα, λοιπόν, το όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί θα το αντιμετωπίσουμε, ή τέλος πάντων, αν δεν το αντιμετωπίσουμε, αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτού που κάνουμε. Θεωρούμε ότι και τα άλλα κόμματα πρέπει να κάνουν το ίδιο».

Ο κ. Πιτσιόρλας καταλόγισε σε κόμματα της αντιπολίτευσης ότι εμφανίζονται να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση για δικούς τους εσωτερικούς λόγους. Τόνισε ότι «αυτό δεν αφορά μόνο τη Ν.Δ.», που όπως είπε έχει «ιδιαίτερη» δυσκολία να χειριστεί το ζήτημα στο εσωτερικό της, ενώ παραδέχθηκε ότι «ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ επί του θέματος έχουν διαφορετική γνώμη».

«Η μία λύση είναι να πούμε όλοι, κάνουμε πίσω, έχουμε εσωτερικά προβλήματα, δεν το ανοίγουμε. Η άλλη λύση είναι να πούμε ότι τα εσωτερικά μας προβλήματα είναι δεύτερα, σε σχέση με τη μεγάλη ευκαιρία που διαμορφώνεται να λύσουμε μια εκκρεμότητα ιστορική» είπε ο κ. Πιτσιόρλας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here