Πιθανή εισήγηση για επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων

Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στις 5 Απριλίου τέθηκε στο τραπέζι των ειδικών επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Η Επιτροπή έχει ταχθεί υπέρ του ανοίγματος της εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Το άνοιγμα των εκπαιδευτικών βαθμίδων θα προϋποθέτει τον έλεγχο μαθητών και καθηγητών με τεστ κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Οι τελικές αποφάσεις της Επιτροπής αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων -πρόταση της κυβέρνησης είναι να επιτραπούν στις 5 Απριλίου- η Επιτροπή δεν ανάβει «πράσινο φως» δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν μέχρις ώρας κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή θα εισηγηθεί παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα (έως το πρωί της 5ης Απριλίου). Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις σήμερα το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Επίσης, ανακοινώσεις αναμένουμε και για τα self test και τον σχετικό κυβερνητικό σχεδιασμό

Ανοίγουν πρώτα Γυμνάσια και Λύκεια

Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δίνει προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενόψει μάλιστα των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν εξετάσεις και έχουν μείνει κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, την Τετάρτη, ενώ έκανε γνωστό ότι γίνονται συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here