Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες μετά την διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα-(ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΑΝΤ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, , Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ, ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ)

Αγρότες Σύνταγμα EUROKINISSI Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Αγρότες Σύνταγμα EUROKINISSI Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τον δρόμο της επιστροφής για τα μπλόκα  πήραν και πάλι οι αγρότες από το κέντρο της Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση και του νέου αγροτικού συλλαλητηρίου που έγινε το Σάββατο το πρωί στη πλατεία Συντάγματος. Με το τρόπο αυτό έκλεισε η διήμερη παρουσία-διαμαρτυρία των αγροτών στην Αθήνα κατά του ασφαλιστικού.

 

αγροτες συνταγμα ευρωκινηση μοπνης χρ.

Αρκετοί από τους αγρότες, διανυκτέρευσαν την Παρασκευή στις σκηνές που στήθηκαν στη πλατεία Συντάγματος.

αγροτες σκηνες συνταγμα ευρωκινηση κονταρινης

Η κρίσιμη επόμενη εβδομάδα

Το βράδυ της Κυριακής λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όσους επιθυμούν να μελετήσουν και να υπογράψουν τις προτάσεις που θα στείλει τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της χώρας, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.

Το μέλος της επιτροπής, Χρίστος Γκόντιας, τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Εάν δεχτεί ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της χώρας το πλαίσιο που βάζουμε εμείς για έναν εποικοδομητικό διάλογο, μόνο τότε θα πάμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες των Τεμπών έχουν ήδη δηλώσει ανοιχτοί σε διάλογο στη βάση και των προτάσεων που έχουν διατυπώσει και περιμένουν κάλεσμα του πρωθυπουργού προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης, επισήμανε εκ νέου: «Έχουμε στείλει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αιτημάτων, στο οποίο και ζητάμε απαντήσεις» και πρόσθεσε:

«Τα αιτήματα αυτά, καλύπτουν το σύνολο του αγροτικού κόσμου». Μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα, τονίζοντας: «Είναι απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης. Χτυπάει ανθρώπους του μόχθου, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και τον μόνο παραγωγικό ιστό που έχει απομείνει στη χώρα».

Πορεία του ΠΑΜΕ

Το πρωί έγινε και πορεία του ΠΑΜΕ προς τη Βουλή, μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Ομονοίας.

ΠΑΜΕ πορεία ασφαλιστικο αγροτες ευρωκινηση κονταρικνης

Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά – αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα, ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους – λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν το λαό μας, δήλωσε από το συλλαλητήριο ο ΓΓ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας.

παμε πορεία ευρωκινηση

Την Παρασκευή, εκτιμάται ότι πάνω από 20.000 αγρότες και διαδηλωτές, πήραν μέρος στη συγκέτρωση διαμαρτυρία, στην οποία μετείχαν και επιστημονικοί φορείς.

 

 

Στον χώρο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες άναψαν φωτιά με ξερά κλαδιά, ενώ έδωσε συναυλία ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here