Με τις ψηφοφορίες για Πρόεδρο και Κ.Ε ολοκληρώνεται το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας: Αρχή μιας νέας σχέσης με τη κοινωνία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των ψηφοφοριών στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο Τάε Κβο Ντο. Ο σύνεδροι ψηφίζουν σε τρεις κάλπες: για πρόεδρο με μοναδικό υποψήφιο τον Αλέξη Τσίπρα, για Κεντρική Επιτροπή και Εξελεγκτική Επιτροπή, καθώς επίσης και για την Περιφερειακή Συγκρότηση. 

Mε ανάρτηση του στο τουίτερ ο πρωθυπουργός, αφού ψήφισε τονίζει ότι το συνέδριο θα αποτελέσει την αρχή μιας νέας σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη κοινωνία. Η έτσι τουλάχιστον επιθυμεί.

Οι υποψήφιοι για την ΚΕ ειναι 419 και θα εκλεγούν 151. Ο κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να βάλει μέχρι 45 σταυρούς. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή μπαίνουν μέχρι 2 σταυροί. Οι ψηφοφορίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα και εν συνεχεία θα γίνει η καταμέτρηση. Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περίπου 1.450 σύνεδροι, δηλαδή σχεδόν οι μισοί.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προσήλθε να ψηφίσει το μεσημέρι και εν συνεχεία είχε σύντομη κουβέντα με συνέδρους που βρίσκονταν κι εκείνοι στις κάλπες εκείνη την ώρα.

Οι εργασίες του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση της Πολιτικής Απόφασης και των Θέσεων (για τις οποίες σχεδόν όλες οι τροπολογίες που προτάθηκαν έγιναν δεκτές από τις αρμόδιες επιτροπές), καθώς επίσης και η ποσόστωση φύλου 1/3 σε όλα τα όργανα.

Νωρίτερα, το Συνέδριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην περιλαμβάνονται οι βουλευτές στην ποσόστωση του 25% για την Κεντρική Επιτροπή, μετά από πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αρχικά το συνέδριο είχε αποφασίσει οι βουλευτές να περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25% για συμμετοχή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως παρενεβη ο κ. Τσίπρας ο οποίος είπε ότι ενδεχομένως δεν έγινε αντιληπτό ακριβώς το περιεχόμενο της πρότασης που ετέθη προς ψηφοφορία και το οποίο ήταν αντίθετο στο πνεύμα της δικής του εισήγησης. Ζήτησε να υπάρξουν δύο τοποθετήσεις υπέρ και δύο κατά και να επαναληφθεί η ψηφοφορία, όπως και τελικά έγινε, με το Συνέδριο να αποφασίζει στη δεύτερη ψηφοφορία, κατά πλειοψηφία ότι οι βουλευτές δεν θα περιλαμβάνονται στην ποσόστωση του 25%

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here