Πήραν πίσω το διαγωνισμό για την πλατφόρμα των εμβολίων

Σοβαρά ερωτήματα περί μιας προσχηματικής και αδιαφανούς διαδικασίας εξυπηρέτησης ημετέρων, εμπεριέχει ο διαγωνισμός που προκήρυξε η κυβέρνηση για την πλατφόρμα των εμβολίων και τον οποίο κατόπιν αντιδράσεων η κυβέρνηση πήρε πίσω.

Με βάση καταγγελίες που έκανε το Κίνημα Αλλαγής, η κυβέρνηση προέβη στην ανακοίνωση του ηλεκτρονικού συστήματος εμβολιασμού του πληθυσμού, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα χθες το απόγευμα από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και ανοιχτούν οι προσφορές για την επιλογή του αναδόχου.

Το θέμα ανέδειξε στο σημερινό της ρεπορτάζ η «Εφ.Συν.» και το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση προχώρησε στη ματαίωση του διαγωνισμού.

Οπως προκύπτει από την προκήρυξη της ΗΔΙΚΑ που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο διαγωνισμός για το έργο «Σύστημα Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid-19» (με οικονομικό προϋπολογισμό 723.000 ευρώ συν ΦΠΑ και κόστος για το Δημόσιο 896.520 ευρώ) λήγει σήμερα Τρίτη στις 10 το πρωί. Ωστόσο, είχε ήδη παρουσιαστεί και τεθεί σε λειτουργία από το απόγευμα της Δευτέρας!

Η αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Η ακύρωση του προσχηματικού διαγωνισμού, ύψους 723.000 ευρώ , που κατήγγειλε χθες το Κίνημα Αλλαγής επιβεβαιώνει ότι κάποιοι πιάστηκαν στα πράσα. Τελικά τι συμβαίνει με πρόσχημα την πανδημία στο επιτελικό κράτος;» σχολίασε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Παύλος Χρηστίδης.

Δεν κράτησαν ούτε τους τύπους

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» διαβάζουμε πως πέρα από το γεγονός ότι η προθεσμία συμμετοχής των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό ήταν ουσιαστικά μία εργάσιμη ημέρα, για ένα έργο με ένα διόλου ευκαταφρόνητο κόστος, στην κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν κράτησαν ούτε τους τύπους, αφού, όπως προαναφέρθηκε, το σύστημα βγήκε στον αέρα την ώρα που η προκήρυξη «έτρεχε» κανονικά!

Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε επικοινωνία με την «Εφ.Συν.», αν και δεν αποδέχονταν τις καταγγελίες και τον θόρυβο που προκάλεσε η ανάδειξη του θέματος, άφηναν ανοιχτό ενδεχόμενο ακύρωσης της σχετικής προκήρυξης, κρίνοντας -προς το παρόν- ικανοποιητική τη λειτουργία της υφιστάμενης πλατφόρμας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here