Πυρά κατά της κυβέρνησης από την Ρ.Μακρή. «Οχι» στα μέτρα και από Πετράκο-Κοδέλα

ΦΩΤΟ:INTIME

Με σφοδρότητα επιτέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατά της κυβέρνησης  για τη συμφωνία με τους δανειστές, στάση που προοιωνίζεται την καταψήφιση από την πλευρά της του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα. 

Στην τοποθέτησή της σήμερα Τετάρτη στη συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπή της Βουλής για το δεύτερο πακέτο μέτρων η κ.Μακρή κατήγγειλε ότι «επιχειρείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους», δηλώνοντας ότι «δεν προδίδει τους πολίτες για τους τραπεζίτες».

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ ή δραχμή και κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει το Grexit» και ότι το ζήτημα που τίθεται είναι «αν θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε ένα παράνομο και επαχθές χρέος». Και πρόσθεσε «όπως σε κάθε ληστεία και πραξικόπημα υπάρχει ο παράγοντας του φόβου».

Εμμεση απάντηση έδωσε και στην αναφορά του πρωθυπουργού για τους βουλευτές που κρύβονται πίσω από τη δική του υπογραφή. «Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες μηδενικής ουσίας. Σε αυτό τον δημοσιονομικό και πολιτικό κατήφορο αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου», ανέφερε.

 

«Μετά την ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου να ενημερώσω τους Έλληνες ότι τα σπίτια τους θα περνάνε στα ξένα funds και οι καταθέσεις τους θα γίνουν έρμαια των τραπεζιτών. Σε ένα τέτοιο νομοθέτημα αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου» ξεκαθάρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

‘Όποιος αντιλαμβάνεται το ζήτημα ξέρει την λύση. Τα άλλα είναι για να ρίξουν κάποιοι στάχτη στα μάτια των βουλευτών και να διατηρήσουν την υπουργική τους καρεκλίτσα»,ανέφερε.

Κινούμενος στη γραμμή του «όχι» και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος  είπε πώς «αρνούμαι να συναινέσω ότι σώζεται η χώρα μου, όταν καταστρέφονται οι πολίτες της».

Υποστήριξε ότι για δεύτερη Τετάρτη ζούμε τον ίδιο εφιάλτη τονίζοντας ότι  «δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε να γίνονται τιμητές αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτόν τον εφιάλτη που ζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι είπαν ‘όχι’ στον εκβιασμό και ‘όχι’ στους εκβιαστές»

 

Αρνητικός στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εμφανίστηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΖΑ Δημήτρης Κοδέλας λέγοντας  ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα προσδιορίζονται από τραγικότητα για τη δημοκρατία, την κοινωνία και την οικονομία.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here