Πιο αυστηροί από σήμερα οι έλεγχοι στα αεροδρόμια

Διαβατήρια και όχι ταυτότητα θα επιδεικνύουν πλέον όσοι ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν και ο έλεγχος θα είναι πιο χρονοβόρος από σήμερα, οπότε οι ταξιδιώτες καλούνται να προσέρχονται και νωρίτερα στα σημεία ελέγχου.

Συγκεκριμένα, από χτες Κυριακή τέθηκε σε ισχύ και στη χώρα μας ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο θα διεξάγονται διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων, με χρήση βάσης δεδομένων σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν.

Οι χώρες που είχαν ζητήσει και λάβει παράταση, ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Λιθουανία. Όμως λήγουν κάποια στιγμή και οι παρατάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, η Ελληνική Αστυνομία ενίσχυσε το αρμόδιο σώμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ σε αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών προχώρησε και το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην παρατηρηθούν μεγάλες ουρές, κυρίως, στις αναχωρήσεις.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς και εκείνες προς και από χώρες εντός Συνθήκης Σένγκεν εξακολουθούν να μην εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας.

Μέλη της Συνθήκης Σένγκεν
Μέλη είναι:
Ελλάδα,
Αυστρία,
Βέλγιο,
Γαλλία,
Γερμανία,
Δανία,
Ελβετία,
Εσθονία,
Ισλανδία,
Ισπανία,
Ιταλία,
Λετονία,
Λιθουανία,
Λιχτενστάιν,
Λουξεμβούργο,
Μάλτα,
Νορβηγία,
Ολλανδία,
Ουγγαρία,
Πολωνία,
Πορτογαλία,
Σλοβακία,
Σλοβενία,
Σουηδία,
Τσεχία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here