Πίνακας Πικάσο: Απίστευτη γκάφα στην κυβερνητική φιέστα-Τους έπεσε στο πάτωμα-Γίναμε διεθνώς ρεζίλι-Τι μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ

Διεθνείς διαστάσεις έχει πάρει η πρωτοφανής γκάφα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη όταν ξαφνικά ο εμβληματικός πίνακας του Πικάσο έπεσε στο πάτωμα.

 

 

Η απίστευτη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στο «Γυναικείο κεφάλι» του Πάμπλο Πικάσο, τον πίνακα που δώρισε στους Έλληνες για να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής, έφτασε μέχρι και στο BBC. Μάλιστα το σχετικό δημοσίευμα φιγουράρει στην κεντρική σελίδα του βρετανικού δικτύου, καθώς βρίσκεται στα πρώτα 8 θέματα.

Το BBC για τον πίνακα με τον Πικάσο
(BBC.COM)

«Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε με έναν πίνακα του Πάμπλο Πικάσο είναι να τον ρίξετε – ειδικά όταν έχει ανακτηθεί μετά από εννέα χρόνια» σημειώνει καυστικά το BBC.

Όπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, το «Γυναικείο Κεφάλι» του Πικάσο και ο «Ανεμόμυλος» του Μοντριάν κλάπηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας.

Το BBC για τον πίνακα του Πικάσο
(BBC.COM)

«Τα ανακτημένα έργα τέχνης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη όταν συνέβη αυτό» αναφέρεται στο δημοσίευμα στο οποίο υπάρχει και το σχετικό βίντεο.

Το πρωτοφανές περιστατικό έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), καθώς αρκετές ιστοσελίδες, όπως οι Times of Israel, αναδημοσίευσαν τη σχετική είδηση.

Times of Israel
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here