Πηγές ΥΠΟΙΚ: Πολιτικά ευφάνταστες ερμηνείες των δηλώσεων Τσακαλώτου

Για «πολιτικά ευφάνταστες» ερμηνείες των δηλώσεων του Ευ.Τσακαλώτου στους Financial Times κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

«Είναι πάμπολλες οι φορές που ο υπουργός έχει πει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης, πράγμα το οποίο προσδιορίζει μία καθαρή έξοδο και άλλες τόσες ότι θα υπάρχει μεταπρογραμματική παρακολούθηση, όπως εκείνη που είχαν και εξακολουθούν να έχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος «συν κάτι ακόμη»», σημειώνουν οι ίδιοι παράγοντες του υπουργείου.

Αυτό το «συν κάτι ακόμη», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «ενδεχομένως να αφορά μία επιπλέον επίσκεψη ανά εξάμηνο».

Οι παραπάνω διευκρινίσεις δόθηκαν μετά την επίθεση δημοσιογράφων της ΕΡΤ στον κ. Τσακαλώτο, με αφορμή τις δηλώσεις του στο FT για αύξηση των αποστολών επιτήρησης εκ μέρους των δανειστών στην Ελλάδα την εποχή μετά το μνημόνιο.

Οι δημοσιογράφοι Κ. Ακριβοπουλου και Σ Καψώχας άσκησαν δριμεία κριτική στον κ. Τσακαλώτο, λέγοντας ότι προσεγγίζει τις θέσεις Στουρνλαρα-Μητσοτάκη περί ανάγκης πιστοληπτικής γραμμής ενώ αναρωτήθηκαν εάν έχει δική του γραμμή ο υπουργός Οικονομικών, διαφορετική από εκείνη της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου,

Τα σχόλια αυτά ενόχλησαν τον κ. Τσακαλώτο, ενώ πολλοί τα συνέδεαν με το Μαξίμου, εκπρόσωποι του οποίοι διαβεβαίωναν ότι δεν έχουν καμία σχέση και συμφωνούν με όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here