Πηγές ΥΠΟΙΚ: Ευρεία συμφωνία στο Eurogroup για την προστασία α΄κατοικίας, απομένουν οι παράμετροι

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για τη 2η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, επισημάνθηκε η ουσιαστική πρόοδος που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση και υπογραμμίστηκε η διατήρηση του θετικού μομέντουμ στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της χώρας».

Αυτό έκαναν γνωστό πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup, που ανέβαλε για την επόμενη συνεδρίαση στο Βουκουρέστι στις 5 Απριλίου τη λήψη απόφασης σχετικά με την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες ελληνικές πηγές, το μοναδικό θέμα που παραμένει ανοιχτό αφορά στο διάδοχο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπου υπήρξε ευρεία συμφωνία αναφορικά με τους κεντρικούς πυλώνες του και μένει η οριστικοποίηση κάποιων παραμέτρων.

«Κρίθηκε απολύτως εφικτό να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι το επόμενο Euroworking Group, στις 25 Μαρτίου» καταλήγουν οι εν λόγω κύκλοι του ελληνικού ΥΠΟΙΚ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here