Πιερρακάκης αδειάζει Πέτσα: «Κατά προσέγγιση» το 1 εκατομμύριο SMS για άθληση

Εκτεθειμένος είναι πλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας που σε μια προσπάθεια να απειλήσει τους πολίτες και να τους μεταθέσει ..ευθύνες της κυβέρνησης, μίλησε για ύποπτα 1. εκ. sms το βράδυ της Κυριακής για άθληση, υπονοώντας ότι κάποιοι προσπάθησαν να καταστρατηγήσουν τα μέτρα του lockdown.

Σήμερα, όμως, ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με το αφήγημα του κυβερνητικού εκπροσώπου και μάλλον τον άδειασε με τρόπο… τεχνολογικό.

«Δεν κοιτάμε τις κατηγορίες και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πιερρακάκης και όταν ρωτήθηκε από πού προκύπτει το 1 εκατομμύριο σημείωσε «αυτό ήταν κατά προσέγγιση. Εφόσον έχουμε πει ότι τα βράδια επιτρέπεται μόνο για άθληση ή για λόγους υγείας μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο λόγος ήταν αυτός».

Αποκαλυπτικά, όμως, ήταν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Κ. Πιερρακάκης και για τον συνολικό αριθμό των SMS που έχουν σταλεί στις πρώτες δύο ημέρες του νέου lockdown.  Ανέφερε ότι είναι μεν ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο lockdown, όμως στη σημερινή συγκυρία υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι όπως το γεγονός ότι υπάρχουν γονείς που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ την άνοιξη τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά και το ότι αρκετές επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές.

Ειδικότερα έκανε λόγο για 4,7 εκατομμύρια SMS το Σάββατο και 3,9 εκατομμύρια την Κυριακή. Στο πρώτο lockdown, σύμφωνα με τον υπουργό, εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 ημέρες, δηλαδή 2,6 εκατ. τη μέρα κατά μέσο όρο.

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει σκέψη να μπει αριθμητικός κόφτης στα SMS που μπορούν να στέλνουν οι πολίτες ανά ημέρα.

Δεν αποκλείεται, πάντως, η κυβέρνηση να επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του Στ. Πέτσα προκάλεσαν πλήθος διαμαρτυριών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δεν ήταν λίγοι οι χρήστες που έθεσαν και ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

«Μαζεμένος» ο Πέτσας

Πάντως και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε σε πιο χαμηλούς τόνους σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha, ενώ φρόντισε να μην κάνει καμία αναφορά σε βραδινά SMS για άθληση.

Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει να είναι περισσότερα τα μηνύματα στο δεύτερο lockdown, καθώς και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία, ενώ υπάρχει και μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που μετακινούνται για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Θέλουμε να βλέπουμε νούμερα αρκετά πιο κάτω, από τα 4 εκατομμύρια. Διαφορετικά σημαίνει ότι υπάρχει ίσως μια υπερβολική χαλάρωση ή κάποια υπερβολική μετακίνηση, που δεν δικαιολογείται για τους έξι λόγους που επιτρέπεται η μετακίνηση» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here