Πιάστηκαν στα χέρια Λιμενάρχης και διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Πρωτοφανές περιστατικό στο  Λιμενικό Σώμα σημεώθηκε το μεσημέρι στην Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού στη Σούδα, όταν ο διοικητης της λογομαχησε και εν συνεχεια πιάστηκε στα χέρια με το Λιμεναρχη Χανιων.

Συγκεκρμένα, ο λιμενάρχης Χανιων πραγματοποιουσε στη Σχολή  προγραμματισμένη επίσκεψη  (όπως είπε) και είχε ενημερώσει (ειπε), αλλά  ξαφνικα σημειωθηκε  έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πλοιάρχου – λιμενάρχη των Χανιων  και του αντιπλοιάρχου Διοικητή της Σχολής -οι δύο ανδρες είχαν κακές σχέσεις από μηνων.

Μάλιστα γρήγορα το περιστατικό ξέφυγε από το φραστικό επίπεδο και  οι δυο ανώτεροι Αξιωματικοί πιάστηκαν στα χέρια, ενώπιον δεκάδων έκπληκτων δοκιμών αξιωματικών και μηχανικών αλλά και άλλων λιμενικών που μαρμάρωσαν (γιατί ειναι και στρατιωτικό σώμα συν τοις άλλοις το λιμενικό, οπότε δεν μπαίνει ο λιμενοφύλακας στη μέση για να χωρίσει τους πλοιάρχους αφου είναι ανώτεροι).

Οι δυο ανδρες κατά την παραδοση παρλαβη του λιμεναρχείου Χανίων τέλη Μαΐου

Οι δύο άνδρες είχαν κακές σχέσεις επειδή μέχρι δυο  μήνες πριν, διοικητης στην Ακαδημια ήταν  ο σημερινός  λιμενάρχης Χανίων, Σπύρος Πασσάκος. Ηταν μάλιστα η 4η αλλαγη λιμενάρχη στα Χανιά μέσα σε ένα χρόνο και κατ΄αυτήν αντικατέστησε τον έως τοτε λιμενάρχη Χανιων αντιπλοιαρχο Χρηστο Κουβατσο. Ο δε μέχρι προ τινος λιμενάρχης, αντιπλοίαρχος Χρηστος  Κουβάτσος,  πήρε τη θέση του στην Ακαδημία (άλλαξαν θέσεις κατά καποιο τροπο). Προφανώς ο πρώην λιμενάρχης ενοχλήθηκε που τον αντικατέστησε ο Πασσάκος και που «μετατέθηκε δυσμενώς» κατά τη γνώμη του στη Σχολή. Ισως και να υπήρχαν και άλλες εντάσεις για ποικιλους λόγους.

Ο πλοίαρχος Σπύρος Πασσάκος με τον αντιπεριφερειάρχη Χανιων

Ο λιμενάρχης αργότερα επιβεβαιωσε το περιστατικό. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά στο parakritika.gr, ο Σπύρος  Πασσάκος συμφωνα με τη δική του εκδοχή, συνέβησαν τα εξης:

«Πήγαμε για επίσκεψη λόγω του ανοίγματος της ΑΕΝ την 1η Οκτωβρίου. Συναντηθήκαμε με κάποιο από το ένστολο προσωπικό κι ενώ μιλούσαμε, βγήκε ο Διοικητής από το γραφείο του και άρχισε τις φωνές. Παρά το ότι ο κ. Κουβάτσος είχε ενημερωθεί για την επίσκεψή μας με σχετικό σήμα από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, μας διέταξε να φύγουμε, μας έλεγε ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος εκεί και έλεγε ότι το προσωπικό θα υποστεί τις συνέπειες».

Πρόσθεσε δε, ότι συνέστησε στον κ. Κουβάτσο να ηρεμήσει και το κλιμάκιο θα έφευγε μετά το τέλος της ενημέρωσης.

«Δυστυχώς, ο κ. Διοικητής συνέχισε να φωνάζει και να μας απειλεί με αναφορές. Σε τέτοιο σημείο, που κάποιες γυναίκες συνάδελφοι τρόμαξαν. Του είπα, κε Αντιπλοίαρχε αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας. Αντί να σταματήσει, ήρθαμε πρόσωπο με πρόσωπο και μου έλεγε σε έντονο ύφος να περάσω έξω», πρόσθεσε ο κ. Πασσάκος.

«Υπήρξε ένταση. Υπάρχουν και μάρτυρες. Θα υπάρξει επιστολή από εμάς προς τον Αρχηγό και στον Υπουργό, ζητώντας την απομάκρυνσή του από την ΑΕΝ. Υπάρχουν σφοδρά παράπονα για τη συμπεριφορά του προς το προσωπικό και σε εμάς», κατέληξε ο κ. Πασσάκος.

Το περιστατικό έφτασε άμεσα στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που διέταξε ΕΔΕ και κινείται με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να ρίξει φως σε ένα επεισόδιο που δεν τιμά το Λιμενικό.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here